9 °C Budapest
Smartphone display with logo of Facebook, WhatsApp and Instagram apps in hand against blurred META logotype on white monitor background: Tallinn, Estonia - October 29, 2021

Fontos újítás közeledik a Facebookon: drasztikusan megváltozhat a Messenger

2022. augusztus 14. 09:35

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a Messengerben a végpont-végpont közti titkosítást. Ez adatbiztonsági szempontból jelentős változás lehet. Az új fejlesztést a HVG szúrta ki egy frissítési tervből.

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a végpontok közötti üzenet titkosítást, így az a Messengeren már alapértelmezett funkció lesz. Erről a hvg.hu tudósít, megemlítve, hogy a titkosítás eddig is lehetséges volt, de azt külön kellett bekapcsolnia a felhasználóknak.

A közösségi oldalt üzemeltető Meta most közölte, hogy már az idén elkezdi az új, titkosított üzenetváltás-próbáit, és ha azok sikerrel zárulnak, akkor már a jövő évtől mindenki számára automatikusan rendelkezésre fog állni.

A cég így szeretné védeni a felhasználóit az adathalászoktól. A Messengeren folyó üzenetváltásokat ugyanis szinte lehetetlen lesz majd kifürkészni. Legfeljebb csak úgy lehet hozzájuk férni, ha megszerzik az egyik felhasználó telefonját vagy laptopját.

A cikk megjegyzi, hogy a Metát bizonyára bírálni fogja néhány olyan kormányzat is, amelyik eddig szívesen böngészte az állampolgárok üzenetváltásait. Nyilván arra fognak hivatkozni, hogy a Meta ezzel akadályozza bűnüldözést - teszi hozzá a portál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?