16 °C Budapest
Unrecognizable person holding fishing rod at sunset, close up.

Durván megdrágulhat a horgászat 2022-re: óriási jegyáremelést lengettek be

2021. október 14. 09:02

Valószínűleg sokkal többet kell majd fizetni a horgászatért jövőre, ugyanis több adminisztratív költség és jegyár is emelkedhet. A legnagyobb mértékben a területi jegyek drágulhatnak, mivel a helyi egyesületek költségei is emelkednek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2022-ben nagy valószínűséggel emelkedik majd az Egységes Szövetségi Hozzájárulás összege, ez a horgászok által az állami jegyéret fizetett összeg azon része, amelyet a megyei szövetségek kapnak.

A Pecaverzum szakportál úgy értesült, hogy 50 százalékos emelés jöhet, 2000 forintról 3000-re nőhet ez a díj - a lap tud olyan megyéről, ahol a közgyűlésben ezt már tényként közölték. Az állami horgászjegy és a fogási napló ára jelenleg 3300 forint, ennek legutóbb 2020-ban emelték az árát 2200 forintról, amelyet mind a több mint 700 ezer magyar horgásznak be kell fizetnie.

Azonban a területi jegyeknél még ennél is durvább áremelkedés jöhet - ezek árát a helyi szövetségek szabadon határozhatják meg. Ugyanis a költségek folyamatosan emelkednek:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Úgyhogy akár termelőtől vásárolják a szövetésgek a telepítendő halat, akár maguknak termelik meg, sokkal többet kell fizetniük ugyanannyi uszonyosért. A portál megjegyzi, hogy ez csapdahelyzet az egyesületeknek, hiszen ha nem emelnek árat, akkor kevesebb halat tudnak telepíteni, csökkennek a fogási esélyek - ha pedig emelnek akkor az riaszthatja el a horgászokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 41. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/41. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 42. héten 2 060 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A Hatoslottó nyerőszámai a 40. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/40. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 41. héten 1 milliárd 950 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?