Unrecognizable person holding fishing rod at sunset, close up.

Durván megdrágulhat a horgászat 2022-re: óriási jegyáremelést lengettek be

2021. október 14. 09:02

Valószínűleg sokkal többet kell majd fizetni a horgászatért jövőre, ugyanis több adminisztratív költség és jegyár is emelkedhet. A legnagyobb mértékben a területi jegyek drágulhatnak, mivel a helyi egyesületek költségei is emelkednek.

2022-ben nagy valószínűséggel emelkedik majd az Egységes Szövetségi Hozzájárulás összege, ez a horgászok által az állami jegyéret fizetett összeg azon része, amelyet a megyei szövetségek kapnak.

A Pecaverzum szakportál úgy értesült, hogy 50 százalékos emelés jöhet, 2000 forintról 3000-re nőhet ez a díj - a lap tud olyan megyéről, ahol a közgyűlésben ezt már tényként közölték. Az állami horgászjegy és a fogási napló ára jelenleg 3300 forint, ennek legutóbb 2020-ban emelték az árát 2200 forintról, amelyet mind a több mint 700 ezer magyar horgásznak be kell fizetnie.

Azonban a területi jegyeknél még ennél is durvább áremelkedés jöhet - ezek árát a helyi szövetségek szabadon határozhatják meg. Ugyanis a költségek folyamatosan emelkednek:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Úgyhogy akár termelőtől vásárolják a szövetésgek a telepítendő halat, akár maguknak termelik meg, sokkal többet kell fizetniük ugyanannyi uszonyosért. A portál megjegyzi, hogy ez csapdahelyzet az egyesületeknek, hiszen ha nem emelnek árat, akkor kevesebb halat tudnak telepíteni, csökkennek a fogási esélyek - ha pedig emelnek akkor az riaszthatja el a horgászokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?