27 °C Budapest
Hand holding a garden hose with an attachment and watering a bush.

Durvul a hőség Magyarországon: egyre több településen van vízhiány

2022. június 29. 19:45

A nagy hőségben egyre több helyen van vízhiány, Pomázon és Solymáron már korlátozást kellett bevezetni: a településeken tilos a locsolás, az autómosás és a medencék feltöltése – számolt be a helyzetről az RTL.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen, a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. Pomázon szerdától visszavonásig elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el. A település honlapján megjelent közlemény szerint ennek értelmében a közszolgáltatást használó vízfogyasztók kötelesek a takarékoskodni az ivóvízzel, továbbá tilos a kertek tömlős locsolása 6 és 23 óra között, a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése, gépjárművek tömlős mosása, valamint úszómedencék töltése.

Solymáron szintén elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerdától péntek éjfélig. Ez az autómosás és a medencefeltöltés mellőzését és a locsolás korlátozását jelenti. Jelenleg öt lajtos kocsit működik a településen. A solymáriak lakcímkártya felmutatásával díjmentesen zuhanyozhatnak a Gyarmati Dezső Uszodában hétköznaponként reggel 6 és 8 óra között, illetve 16 órától 20 óráig, valamint hétvégén 8-tól 20 óráig – tudatta a II. kerületi önkormányzat.

Pilisborosjenőn az önkormányzat nem locsolja a köztereket és az utakat sem hűsíti. Emellett a lakosságot takarékos vízfogyasztásra kérték. Pilisvörösváron, ha folytatódik a kánikula, a közterületi növényeket a horgásztó vizével locsolják majd. A vízellátás akadályozása esetére kilátásba helyezték az elsőfokú vízkorlátozás elrendelését. Emellett arra kérték a lakosokat, hogy teljesítsék a DMRV víztakarékosságra vonatkozó kéréseit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08