16 °C Budapest
Ez az ajándékkártya lehet az idei karácsony slágere: ilyen még nem volt Magyarországon

Ez az ajándékkártya lehet az idei karácsony slágere: ilyen még nem volt Magyarországon

2020. november 5. 16:31

Novembertől Magyarországon elérhetővé válik a Netflix ajándékkártya, amivel bankszámla és bankkártya nélkül is használhatja bárki a streaming szolgáltatást. Azok számára is előnyös, akik hajlamosak megfeledkezni megújuló előfizetéseikről: erről a kártyáról ugyanis csak addig vonódik a havidíj, amíg van rajta keret.

Nemsokára már itthon is elérhető lesz a Netflix Gift Card, amely gyakorlatilag egy feltöltőkártya. A hagyományos, előfizetéses modellhez képest a legnagyobb különbség az, hogy ebben az esetben a felhasználó fix összeget tölt fel a Netflix fiókjába, és addig használhatja a szolgáltatást, amíg ez az összeg fedezi a használatot - írta közleményében a szolgáltató.

A felhasználói igényekre reagálva mostantól egyre több helyen találkozhatunk majd a boltokban a Netflix ajándékkártyáival, melyekkel meglephetjük magunkat, barátainkat, vagy a családtagokat, és akár készpénzzel is fizethetünk

- tájékoztattak. Az ajándékkártyákkal örömet szerezhetünk az új előfizetőknek és meglévőknek is - írták -, hiszen a már regisztrált bankkártyás felhasználók is aktiválhatják ezeket, ameddig a kártya egyenlege tart, addig a Netflix nem vonja a havidíjat a bankkártyáról, így tényleg mindenki örülni fog neki.

A kártyák háromféle összegben vásárolhatók meg: 5 000, 15 000 és 50 000 forint értékben, a szolgáltatás használatának költsége pedig megyezik a bankkártyás fizetés során alkalmazott árszabással. Viszont amíg bankkártyával teljes hónapokat fizethetünk, az ajándékkártyás rendszerben napi elszámolást alkalmaz a Netflix, így a tartalmak törthónapban is elérhetőek. Az átláthatóság jegyében a szolgáltató elvileg külön e-mailt is küld arról, ha már fogyóban van a korábban feltöltött egyenleg.

Ez lesz az idei karácsony slágere?

Tavaly karácsony előtt megkérdeztük olvasóinkat, előfizetnének-e valamelyik streaming szolgáltatásra a közeljövőben. Akkor 888-an válaszolták, hogy igen, 295-en pedig csak időszakosan vállaltak volna be egy előfizetést. Indén pedig Valentin-nap alkalmából azt mértük fel, hogy ajándékba örülnének-e egy ilyen szolgáltatásnak: a válaszadók 22 százaléka bármilyen streamingnek örült volna - igaz, 45 százalékuknak volt már előfizetése.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. április 12., 17:05