Ez az ajándékkártya lehet az idei karácsony slágere: ilyen még nem volt Magyarországon

Ez az ajándékkártya lehet az idei karácsony slágere: ilyen még nem volt Magyarországon

2020. november 5. 16:31

Novembertől Magyarországon elérhetővé válik a Netflix ajándékkártya, amivel bankszámla és bankkártya nélkül is használhatja bárki a streaming szolgáltatást. Azok számára is előnyös, akik hajlamosak megfeledkezni megújuló előfizetéseikről: erről a kártyáról ugyanis csak addig vonódik a havidíj, amíg van rajta keret.

Nemsokára már itthon is elérhető lesz a Netflix Gift Card, amely gyakorlatilag egy feltöltőkártya. A hagyományos, előfizetéses modellhez képest a legnagyobb különbség az, hogy ebben az esetben a felhasználó fix összeget tölt fel a Netflix fiókjába, és addig használhatja a szolgáltatást, amíg ez az összeg fedezi a használatot - írta közleményében a szolgáltató.

A felhasználói igényekre reagálva mostantól egyre több helyen találkozhatunk majd a boltokban a Netflix ajándékkártyáival, melyekkel meglephetjük magunkat, barátainkat, vagy a családtagokat, és akár készpénzzel is fizethetünk

- tájékoztattak. Az ajándékkártyákkal örömet szerezhetünk az új előfizetőknek és meglévőknek is - írták -, hiszen a már regisztrált bankkártyás felhasználók is aktiválhatják ezeket, ameddig a kártya egyenlege tart, addig a Netflix nem vonja a havidíjat a bankkártyáról, így tényleg mindenki örülni fog neki.

A kártyák háromféle összegben vásárolhatók meg: 5 000, 15 000 és 50 000 forint értékben, a szolgáltatás használatának költsége pedig megyezik a bankkártyás fizetés során alkalmazott árszabással. Viszont amíg bankkártyával teljes hónapokat fizethetünk, az ajándékkártyás rendszerben napi elszámolást alkalmaz a Netflix, így a tartalmak törthónapban is elérhetőek. Az átláthatóság jegyében a szolgáltató elvileg külön e-mailt is küld arról, ha már fogyóban van a korábban feltöltött egyenleg.

Ez lesz az idei karácsony slágere?

Tavaly karácsony előtt megkérdeztük olvasóinkat, előfizetnének-e valamelyik streaming szolgáltatásra a közeljövőben. Akkor 888-an válaszolták, hogy igen, 295-en pedig csak időszakosan vállaltak volna be egy előfizetést. Indén pedig Valentin-nap alkalmából azt mértük fel, hogy ajándékba örülnének-e egy ilyen szolgáltatásnak: a válaszadók 22 százaléka bármilyen streamingnek örült volna - igaz, 45 százalékuknak volt már előfizetése.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07