Hamarosan mindenkiből Főgáz ügyfél lehet

Hamarosan mindenkiből Főgáz ügyfél lehet

2015. április 13. 13:03

A GDF Suez után az E.On és az olasz Eni tulajdonában lévő Tigáz is visszaadhatja hamarosan az egyetemes gázszolgáltatási engedélyét, így pedig az állami Főgáz Zrt. lenne az ország egyetlen lakossági gázellátója - írja a Magyar Nemzet.

Ha ez megtörténne, akkor

a Főgáz kapná meg a 3,3 millió lakossági fogyasztót, viszont a céget terhelné az az évi több tízmilliárdos veszteség is, amit a rezsicsökkentés okoz a szektorban.

Szintén a Főgáznak kellene ezek után azzal a több milliárdos tartozással kezdenie valamit, amit a nem fizető lakosok felhalmoztak.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint ezeket a lukakat valahogy be kellene foltozni, amit vagy a gázárak emelésével, vagy állami pénzből lehetne megtenni, tehát a lakosok vagy ügyfélként, vagy adófizetőként, de fizetni fognak a rezsicsökkentés miatt.

Felsmann Balázs a Budapesti Corvinus Egyetem Stratégiai és Nemzetközi Menedzsment Kutatóközpontjának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta erről, véleménye szerint

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

a kormány most tudatosan próbálja kiszorítani a multicégeket a lakossági gázpiacról,

ha viszont ez sikerült, akkor elkezdhet majd azon dolgozni, hogy ne legyen veszteséges a piac. Ez szerinte gázáremelés nélkül is sikerülhet, ugyanis az elmúlt időben csökkent a gáz beszerzési ára a nemzetközi piacon, miközben a háztartások nem fizetnek kevesebbet.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18