19 °C Budapest

Hamarosan mindenkiből Főgáz ügyfél lehet

2015. április 13. 13:03

A GDF Suez után az E.On és az olasz Eni tulajdonában lévő Tigáz is visszaadhatja hamarosan az egyetemes gázszolgáltatási engedélyét, így pedig az állami Főgáz Zrt. lenne az ország egyetlen lakossági gázellátója - írja a Magyar Nemzet.

Ha ez megtörténne, akkor

a Főgáz kapná meg a 3,3 millió lakossági fogyasztót, viszont a céget terhelné az az évi több tízmilliárdos veszteség is, amit a rezsicsökkentés okoz a szektorban.

Szintén a Főgáznak kellene ezek után azzal a több milliárdos tartozással kezdenie valamit, amit a nem fizető lakosok felhalmoztak.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint ezeket a lukakat valahogy be kellene foltozni, amit vagy a gázárak emelésével, vagy állami pénzből lehetne megtenni, tehát a lakosok vagy ügyfélként, vagy adófizetőként, de fizetni fognak a rezsicsökkentés miatt.

Felsmann Balázs a Budapesti Corvinus Egyetem Stratégiai és Nemzetközi Menedzsment Kutatóközpontjának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta erről, véleménye szerint

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

a kormány most tudatosan próbálja kiszorítani a multicégeket a lakossági gázpiacról,

ha viszont ez sikerült, akkor elkezdhet majd azon dolgozni, hogy ne legyen veszteséges a piac. Ez szerinte gázáremelés nélkül is sikerülhet, ugyanis az elmúlt időben csökkent a gáz beszerzési ára a nemzetközi piacon, miközben a háztartások nem fizetnek kevesebbet.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM