Jövő ilyenkorra már megújul a szellemi központ az Orczy-kertben

Pénzcentrum
2013. május 31. 17:32

A jövő év első negyedévének végéig elkészül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa főépületének felújítása, amely nemcsak a központi vezetésnek, hanem több tanteremnek és az egyetem új könyvtárának is helyet ad majd. Patyi András rektor szerint az épület az egyetem "szellemi központja" lesz.

A rektor pénteken az MTI-nek elmondta: a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent, a "Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezése a Ludovika Campusban elnevezésű állami beruházás 2014-2020 közötti forrásának indikatív tervezéséről" szóló határozat a szükséges források biztosítását erősíti meg, s rendelkezik arról, hogy az egyes fejlesztések mely programok keretéből finanszírozhatók.

A Ludovika Campus kialakítása kevesebb mint egyharmad részben terheli a magyar költségvetést, nagyobb részben, mintegy 25 milliárd forintos keretben uniós fejlesztési forrásokból valósul meg a beruházás - tette hozzá.
Patyi András kiemelte, hogy az egyetem jogelődjein - a rendőrtiszti és az államigazgatási főiskolán, a Corvinus egyetem közigazgatási karán és a nemzetvédelmi egyetemen - a rendszerváltás óta nem volt ingatlanfejlesztés. Sőt, míg más felsőoktatási intézmények ingatlanjain új épületeket is emeltek, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai karának Üllői úti épületét lebontották. Így Patyi András szerint "rendkívül időszerű", hogy erre a képzési területre is figyelmet fordítanak.

A Ludovika főépületének műemléki rekonstrukciója már megkezdődött. Emellett megújul az Orczy-kert és annak környéke, az egykori lovarda, lebontják a park peremére épült ipari kiszolgáló épületeket, új sportcsarnokot és oktatási épületet alakítanak ki.
A rendészeti és civil közigazgatási képzések 2015 szeptemberében már új campuson kezdődhetnek meg - tette hozzá a rektor.

Patyi András kiemelte, hogy a hamarosan megszépülő Orczy-kertet és az új sportcsarnokot nemcsak az egyetemisták használhatják majd, hanem az a közösség számára is hozzáférhető lesz. Elmondta azt is, a fővárosi vezetéssel arról is tárgyalnak, hogy a beruházással ne csak az Orczy-kertet, hanem az egyetem épülete előtti Ludovika teret is megszépítsék.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rektor arra is kitért, hogy a Ludovika Campus és környékének megszépítése hozzájárul Józsefváros és egyben Budapest városképének javításához. Patyi András hangsúlyozta, a Semmelweis Egyetem közelben találtható épületei mellett a közszolgálati egyetem modern, a 21. századi oktatási színvonalnak megfelelő komplexumának kialakításával az egyetemi képzés kiemelt bázisa is lesz a VIII. kerület.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?