1 °C Budapest

Szocialista torzókat mentene meg az állam

MTI
2012. augusztus 11. 10:02

A győri és a hatvani vasútállomással együtt 51 épületet javasol műemléki védelem alá helyezni egy új rendelet, amelynek tervezetét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) jegyzi a kormány honlapján.

A győri vasútállomás szocialista realista stílusban épült 1955 és 1958 között. Védett a mellette lévő postaépület, az irányítótorony és a mozdonyfordító is. Ugyancsak szocialista realista stílusban épült 1955-56-ban a hatvani vasútállomás. Itt is védett a posta, továbbá a rendőrségi épület is.

Budapestről a listán van - egyebek mellett - az újlaki plébánia, a Pesti Hírlap Bajcsy-Zsilinszky úton lévő egykori palotája, a Horváth Mihály téri József telefonközpont, és a volt Ludovika Akadémia kertje is.

A vidéki építmények közül kiemelendő a felsőszölnöki (Vas megye) vízimalom és olajprés, a kőszegi vár bejáratánál található, 1932-ben épült Hősök tornya, a nagykőrösi zsinagóga és hitközségi ház, valamint az orgoványi művelődési ház. Ez utóbbi 1969-ben épült modern stílusban.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52