Változás! Valaki hónapokig nem kaphat villanyszámlát

Pénzcentrum2010. július 22. 11:02

Nyaralók, garázsok, illetve egyéb, kis áramfogyasztású ingatlanok esetén gyakran előfordul, hogy az alacsonyabb összegű számlák befizetése - a havonta ismétlődő utánajárás, a sorban állás, vagy akár a minden hónapban jelentkező átutalási költség miatt - indokolatlan terheket ró az ügyfelekre.

Annak érdekében, hogy a számlák kis értékéhez viszonyítva jelentős kényelmetlenség alól tehermentesítsék az ügyfeleiket, az ELMÛ a jogszabályi környezet kedvező változását kihasználva és ezzel a megoldással is kedvezve ügyfeleinek, az 1000 forintos értékhatár eléréséig nem állít ki számlát.

Amikor a havonta fizetendő, kis értékű villanyszámlák felgyűlt összege eléri az 1000 forintot, az ELMÛ csak akkor készíti el és küldi meg a számlát az ügyfeleinek. Ez az áramszámla a kis értékű - ezért havonta ki nem számlázott - villanyszámlák értékét egyben, egy összegben tartalmazza.

A "fizetésmentes" hónapok alatt felgyűlt számlák értékére sem kamatot, sem egyéb költséget nem számolnak fel. A társaság ezen kis fogyasztású hónapok anyagi terhét az összeghatár eléréséig térítésmentesen hitelezi meg az ügyfelek számára.

Címkék: