19 °C Budapest

Rendőrök költöznek a miskolci fészekrakós lakásokba

2010. március 9. 08:47

Rendőrök költöznek három fészekrakós-csalásban érintett lakásba a miskolci Avas-lakótelepen. Az ügyészség mintegy 400 fészekrakós lakást vizsgált Miskolcon, körülbelül 160 lakásnál már a nyomozás adatai szerint is bűncselekmény történt, ezek közül eddig 20-at sikerült visszaszerezni - írja az ingatlanmagazin.com.

A rendőrök a helyi önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság együttműködése alapján kapják meg az ingatlanokat. Azt, hogy ki költözhet majd be, a rendőrség választja ki. Azért rendőrök költöznek ezekbe a lakásokba, mivel így az érintett házban élők biztonságérzete is javulhat, hiszen a közelükben lesz egy szomszéd, aki hivatalos személyként is felléphet.

A lakásokat egy elkülönített - 100 milliós - keretből vásárolja meg a város, melyet arra szántak tavaly, hogy a gazdasági válság miatt önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő adósokat megsegítsék, illetve az úgynevezett "fészekrakós" lakásokat megszerezzék. A tervek szerint további lakásokat vennének meg a rendőröknek.

A fészekrakós-csalásnak nevezett ügyben egyébként 80 körül van a gyanúsítottak száma. Ezek közé főként azok tartoznak, akik a hitelt felvették, de hitelintézők, sőt egy ügyvéd is érintett. Körülbelül 6,5 millió forint támogatást kaptak egy-egy lakás után, az összkár elérheti a 1,5-2 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?