Rendőrök költöznek a miskolci fészekrakós lakásokba

2010. március 9. 08:47

Rendőrök költöznek három fészekrakós-csalásban érintett lakásba a miskolci Avas-lakótelepen. Az ügyészség mintegy 400 fészekrakós lakást vizsgált Miskolcon, körülbelül 160 lakásnál már a nyomozás adatai szerint is bűncselekmény történt, ezek közül eddig 20-at sikerült visszaszerezni - írja az ingatlanmagazin.com.

A rendőrök a helyi önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság együttműködése alapján kapják meg az ingatlanokat. Azt, hogy ki költözhet majd be, a rendőrség választja ki. Azért rendőrök költöznek ezekbe a lakásokba, mivel így az érintett házban élők biztonságérzete is javulhat, hiszen a közelükben lesz egy szomszéd, aki hivatalos személyként is felléphet.

A lakásokat egy elkülönített - 100 milliós - keretből vásárolja meg a város, melyet arra szántak tavaly, hogy a gazdasági válság miatt önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő adósokat megsegítsék, illetve az úgynevezett "fészekrakós" lakásokat megszerezzék. A tervek szerint további lakásokat vennének meg a rendőröknek.

A fészekrakós-csalásnak nevezett ügyben egyébként 80 körül van a gyanúsítottak száma. Ezek közé főként azok tartoznak, akik a hitelt felvették, de hitelintézők, sőt egy ügyvéd is érintett. Körülbelül 6,5 millió forint támogatást kaptak egy-egy lakás után, az összkár elérheti a 1,5-2 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22