Öböl álom Újbudán: új városrésszel gazdagodik Budapest!

Pénzcentrum
2008. október 9. 10:48

Budapest legnagyobb kerülete kiemelkedően színvonalas ingatlanfejlesztéssel gazdagodik: a Lágymányosi öböl környéke és a Kopaszi gát, ez a sokáig parlagon heverő terület most egy portugál beruházó csoport (Mota-Engil, Finibanco, Estia) révén születik újjá, hogy - csatlakozva Újbuda üzleti negyedéhez - a kerület meghatározó ékkövévé váljon, Jelenleg az első ütem befejező kivitelezési munkái zajlanak, ennek során vendéglátó-, szabadidős, sport- és rekreációs épületek lesznek kialakítva összesen 20 hektáron.

A fejlesztés későbbi ütemében megközelítőleg 200 000 m2 bérelhető iroda, mintegy 2000-2500 db lakás és 350 szobás szálloda kerül megépítésre. A beruházás eddig elkészült részének összköltsége meghaladja az 5 milliárd forintot, az iroda fejlesztés teljes költsége pedig 110-130 milliárd forintra tehető - tudtuk meg Szörcsök Gabriella értékesítési igazgatótól.

A beruházó csoport egyik tagja, Portugália legnagyobb építőipari vállalata, a Mota-Engil, - melynek magyarországi leányvállalata út- és hídépítésről ismert társaság - egyéb, infrastrukturális beruházásokkal is foglalkozik Budapesten és az ország egész területén. A Mota-Engil SGPS dinamikus fejlődése eredményeként 2007-ben 1,4 milliárd euró forgalmat bonyolított.

A bérbeadással megbízott két nemzetközi ingatlanügynökség, a Colliers International és az Eston International, kizárólagosan és együttesen dolgoznak a beruházás kereskedelmi feladatain, valamint hivatalos tanácsadói a projektnek.

"Az első ütem iroda-, lakó-, sport illetve wellness beruházásokkal indul (amelyben fedett uszoda, wellness és spa központ, is épülne). A megújuló gáton, a sétányok mellett hangulatos éttermek, kávézók, klubok, kulturális, művészeti célú épületek kínálnak majd rekreációs és szórakozási lehetőségeket, miközben az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületen vízi színpad,éttermek, jachtkikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd pezsgővé az itt élők és a kerület mindennapjait - emelte ki Pintér Dániel, az Eston International Zrt. Iroda Divíziójának vezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"A fejlesztés második és harmadik üteme, illetve 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerincének útvonala mellett terül el, ahol oktatási és iroda-, hotel-, lakó-, és kiskereskedelmi célú ingatlanok helyezkednek majd el a XI. kerület Budafoki út - Hauszmann Alajos - Dombóvári út és a Duna által határolt területén.

A BKV hajójáratának tervezett végállomása, valamint a későbbiekben megvalósuló jachtkikötő is segíti a jövőben az amúgy is frekventált helyen található épületek megközelíthetőségét. Nem utolsó sorban pedig itt kap helyet a vízirendőrség is, amely biztonsági szempontból tovább emeli majd az ingatlanok értékét - tudtuk meg Hamish Williamstől, a Colliers International iroda illetve hotel divíziójának igazgatójától.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07