Öböl álom Újbudán: új városrésszel gazdagodik Budapest!

Pénzcentrum
2008. október 9. 10:48

Budapest legnagyobb kerülete kiemelkedően színvonalas ingatlanfejlesztéssel gazdagodik: a Lágymányosi öböl környéke és a Kopaszi gát, ez a sokáig parlagon heverő terület most egy portugál beruházó csoport (Mota-Engil, Finibanco, Estia) révén születik újjá, hogy - csatlakozva Újbuda üzleti negyedéhez - a kerület meghatározó ékkövévé váljon, Jelenleg az első ütem befejező kivitelezési munkái zajlanak, ennek során vendéglátó-, szabadidős, sport- és rekreációs épületek lesznek kialakítva összesen 20 hektáron.

A fejlesztés későbbi ütemében megközelítőleg 200 000 m2 bérelhető iroda, mintegy 2000-2500 db lakás és 350 szobás szálloda kerül megépítésre. A beruházás eddig elkészült részének összköltsége meghaladja az 5 milliárd forintot, az iroda fejlesztés teljes költsége pedig 110-130 milliárd forintra tehető - tudtuk meg Szörcsök Gabriella értékesítési igazgatótól.

A beruházó csoport egyik tagja, Portugália legnagyobb építőipari vállalata, a Mota-Engil, - melynek magyarországi leányvállalata út- és hídépítésről ismert társaság - egyéb, infrastrukturális beruházásokkal is foglalkozik Budapesten és az ország egész területén. A Mota-Engil SGPS dinamikus fejlődése eredményeként 2007-ben 1,4 milliárd euró forgalmat bonyolított.

A bérbeadással megbízott két nemzetközi ingatlanügynökség, a Colliers International és az Eston International, kizárólagosan és együttesen dolgoznak a beruházás kereskedelmi feladatain, valamint hivatalos tanácsadói a projektnek.

"Az első ütem iroda-, lakó-, sport illetve wellness beruházásokkal indul (amelyben fedett uszoda, wellness és spa központ, is épülne). A megújuló gáton, a sétányok mellett hangulatos éttermek, kávézók, klubok, kulturális, művészeti célú épületek kínálnak majd rekreációs és szórakozási lehetőségeket, miközben az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületen vízi színpad,éttermek, jachtkikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd pezsgővé az itt élők és a kerület mindennapjait - emelte ki Pintér Dániel, az Eston International Zrt. Iroda Divíziójának vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A fejlesztés második és harmadik üteme, illetve 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerincének útvonala mellett terül el, ahol oktatási és iroda-, hotel-, lakó-, és kiskereskedelmi célú ingatlanok helyezkednek majd el a XI. kerület Budafoki út - Hauszmann Alajos - Dombóvári út és a Duna által határolt területén.

A BKV hajójáratának tervezett végállomása, valamint a későbbiekben megvalósuló jachtkikötő is segíti a jövőben az amúgy is frekventált helyen található épületek megközelíthetőségét. Nem utolsó sorban pedig itt kap helyet a vízirendőrség is, amely biztonsági szempontból tovább emeli majd az ingatlanok értékét - tudtuk meg Hamish Williamstől, a Colliers International iroda illetve hotel divíziójának igazgatójától.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05