13 °C Budapest

Öböl álom Újbudán: új városrésszel gazdagodik Budapest!

Pénzcentrum
2008. október 9. 10:48

Budapest legnagyobb kerülete kiemelkedően színvonalas ingatlanfejlesztéssel gazdagodik: a Lágymányosi öböl környéke és a Kopaszi gát, ez a sokáig parlagon heverő terület most egy portugál beruházó csoport (Mota-Engil, Finibanco, Estia) révén születik újjá, hogy - csatlakozva Újbuda üzleti negyedéhez - a kerület meghatározó ékkövévé váljon, Jelenleg az első ütem befejező kivitelezési munkái zajlanak, ennek során vendéglátó-, szabadidős, sport- és rekreációs épületek lesznek kialakítva összesen 20 hektáron.

A fejlesztés későbbi ütemében megközelítőleg 200 000 m2 bérelhető iroda, mintegy 2000-2500 db lakás és 350 szobás szálloda kerül megépítésre. A beruházás eddig elkészült részének összköltsége meghaladja az 5 milliárd forintot, az iroda fejlesztés teljes költsége pedig 110-130 milliárd forintra tehető - tudtuk meg Szörcsök Gabriella értékesítési igazgatótól.

A beruházó csoport egyik tagja, Portugália legnagyobb építőipari vállalata, a Mota-Engil, - melynek magyarországi leányvállalata út- és hídépítésről ismert társaság - egyéb, infrastrukturális beruházásokkal is foglalkozik Budapesten és az ország egész területén. A Mota-Engil SGPS dinamikus fejlődése eredményeként 2007-ben 1,4 milliárd euró forgalmat bonyolított.

A bérbeadással megbízott két nemzetközi ingatlanügynökség, a Colliers International és az Eston International, kizárólagosan és együttesen dolgoznak a beruházás kereskedelmi feladatain, valamint hivatalos tanácsadói a projektnek.

"Az első ütem iroda-, lakó-, sport illetve wellness beruházásokkal indul (amelyben fedett uszoda, wellness és spa központ, is épülne). A megújuló gáton, a sétányok mellett hangulatos éttermek, kávézók, klubok, kulturális, művészeti célú épületek kínálnak majd rekreációs és szórakozási lehetőségeket, miközben az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületen vízi színpad,éttermek, jachtkikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd pezsgővé az itt élők és a kerület mindennapjait - emelte ki Pintér Dániel, az Eston International Zrt. Iroda Divíziójának vezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A fejlesztés második és harmadik üteme, illetve 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerincének útvonala mellett terül el, ahol oktatási és iroda-, hotel-, lakó-, és kiskereskedelmi célú ingatlanok helyezkednek majd el a XI. kerület Budafoki út - Hauszmann Alajos - Dombóvári út és a Duna által határolt területén.

A BKV hajójáratának tervezett végállomása, valamint a későbbiekben megvalósuló jachtkikötő is segíti a jövőben az amúgy is frekventált helyen található épületek megközelíthetőségét. Nem utolsó sorban pedig itt kap helyet a vízirendőrség is, amely biztonsági szempontból tovább emeli majd az ingatlanok értékét - tudtuk meg Hamish Williamstől, a Colliers International iroda illetve hotel divíziójának igazgatójától.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm