Átadták Újbuda legnagyobb zöldövezeti fejlesztését!

Pénzcentrum
2008. október 3. 12:05

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására kerül sor ma Újbudán. "Szakítva az uniformizált megoldásokkal kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket." emeli ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására került sor ma Újbudán. A 215 lakást tartalmazó öt épület mellett a komplexumhoz tartozó tetőkertek, belső zöldfelületek, járdák és közlekedőrészek is elnyerték végleges formájukat. A Sas-hegy déli oldalán fekvő területen kialakuló új városrész - a természeti adottságokra is építve -, a zöld felületek háromnegyedes arányát megőrizve biztosítja a vonzó környezetet az újonnan beköltözők számára.

"A Sasad Liget első üteme a legjelentősebb fejlesztésnek számít a budai kerületekben, ezzel is tanújelét adva, hogy a minőségi környezet továbbra is meg tudja őrizni vonzerejét. Az egyedi és a lakáspiacon eddig példa nélkül álló építészeti koncepció, térhasználat teszi érdekessé, egyúttal élhetővé a lakásokat. A 'nyitott házak' és a térrendezési alapelvek, valamint az üvegfelületek bátor kombinációja miatt ez a fejlesztés mindenképpen kiemelkedik a lakóparkok korábbi vonulatából." összegezte Molnár Gyula, Újbuda polgármestere.

A felhőtlennek nem nevezhető piaci környezet ellenére a fejlesztő Biggeorge's-NV Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen az idén adta át a Garibaldi 4 luxus társasházat is. A százéves műemlék épület teljes átépítése komoly szakmai kihívást jelentett, hasonlóképpen a Sasad Liget lakópark első üteméhez, mely a modern újbudai lakókörnyezetet megteremtő lakóövezet-fejlesztési program első nagy állomása.

A megépült lakások több mint 90 százaléka már gazdára talált. A tulajdonosok a következő napokban már használatba veszik az ingatlanokat, s a közös használatú tereket. A második ütem értékesítése is előrehaladott állapotban van, az elkelt lakások aránya megközelíti az ötven százalékot.

Bizton állítható, hogy a Zoboki Gábor és építészcsapata által tervezett emblematikus házak és a Sasad Liget építészei alap-irányvonalai elnyerték az új tulajdonosok tetszését, bár koncepciója egyedülálló a tekintetben, hogy szakít az uniformizált megoldásokkal. Ez a Sasad Liget lakásainak egyik legnagyobb értéke, mindamellett, hogy a környezettel harmonizáló természetes anyagok és megoldások alkalmazására is figyelmet fordított a tervező, a fejlesztő és a kivitelező.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az épületeken túl a közösségi terek "megkomponálása" is újszerű: a híd, a játszótér, a napozó- és pihenőterasz, vagy a nagy közös park - a minőségi élettér megteremtői, mely a közterületeken is folytatódik. A fejlesztő a zöldterületek megőrzése és helyreállítása mellett a tágabb környezetet is zöldebbé tette azzal a több mint 800 facsemetével, melyet a Sasad Liget környékén, illetve a kerületben telepített.

"Őszintén örülünk, hogy a piaci környezet ellenére kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket, hiszen a zöldövezeti piacon megerősíti pozíciónkat a konkrét eredmények felmutatása." jelentette ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem