Átadták Újbuda legnagyobb zöldövezeti fejlesztését!

Pénzcentrum
2008. október 3. 12:05

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására kerül sor ma Újbudán. "Szakítva az uniformizált megoldásokkal kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket." emeli ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására került sor ma Újbudán. A 215 lakást tartalmazó öt épület mellett a komplexumhoz tartozó tetőkertek, belső zöldfelületek, járdák és közlekedőrészek is elnyerték végleges formájukat. A Sas-hegy déli oldalán fekvő területen kialakuló új városrész - a természeti adottságokra is építve -, a zöld felületek háromnegyedes arányát megőrizve biztosítja a vonzó környezetet az újonnan beköltözők számára.

"A Sasad Liget első üteme a legjelentősebb fejlesztésnek számít a budai kerületekben, ezzel is tanújelét adva, hogy a minőségi környezet továbbra is meg tudja őrizni vonzerejét. Az egyedi és a lakáspiacon eddig példa nélkül álló építészeti koncepció, térhasználat teszi érdekessé, egyúttal élhetővé a lakásokat. A 'nyitott házak' és a térrendezési alapelvek, valamint az üvegfelületek bátor kombinációja miatt ez a fejlesztés mindenképpen kiemelkedik a lakóparkok korábbi vonulatából." összegezte Molnár Gyula, Újbuda polgármestere.

A felhőtlennek nem nevezhető piaci környezet ellenére a fejlesztő Biggeorge's-NV Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen az idén adta át a Garibaldi 4 luxus társasházat is. A százéves műemlék épület teljes átépítése komoly szakmai kihívást jelentett, hasonlóképpen a Sasad Liget lakópark első üteméhez, mely a modern újbudai lakókörnyezetet megteremtő lakóövezet-fejlesztési program első nagy állomása.

A megépült lakások több mint 90 százaléka már gazdára talált. A tulajdonosok a következő napokban már használatba veszik az ingatlanokat, s a közös használatú tereket. A második ütem értékesítése is előrehaladott állapotban van, az elkelt lakások aránya megközelíti az ötven százalékot.

Bizton állítható, hogy a Zoboki Gábor és építészcsapata által tervezett emblematikus házak és a Sasad Liget építészei alap-irányvonalai elnyerték az új tulajdonosok tetszését, bár koncepciója egyedülálló a tekintetben, hogy szakít az uniformizált megoldásokkal. Ez a Sasad Liget lakásainak egyik legnagyobb értéke, mindamellett, hogy a környezettel harmonizáló természetes anyagok és megoldások alkalmazására is figyelmet fordított a tervező, a fejlesztő és a kivitelező.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az épületeken túl a közösségi terek "megkomponálása" is újszerű: a híd, a játszótér, a napozó- és pihenőterasz, vagy a nagy közös park - a minőségi élettér megteremtői, mely a közterületeken is folytatódik. A fejlesztő a zöldterületek megőrzése és helyreállítása mellett a tágabb környezetet is zöldebbé tette azzal a több mint 800 facsemetével, melyet a Sasad Liget környékén, illetve a kerületben telepített.

"Őszintén örülünk, hogy a piaci környezet ellenére kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket, hiszen a zöldövezeti piacon megerősíti pozíciónkat a konkrét eredmények felmutatása." jelentette ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?