14 °C Budapest

Átadták Újbuda legnagyobb zöldövezeti fejlesztését!

Pénzcentrum
2008. október 3. 12:05

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására kerül sor ma Újbudán. "Szakítva az uniformizált megoldásokkal kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket." emeli ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására került sor ma Újbudán. A 215 lakást tartalmazó öt épület mellett a komplexumhoz tartozó tetőkertek, belső zöldfelületek, járdák és közlekedőrészek is elnyerték végleges formájukat. A Sas-hegy déli oldalán fekvő területen kialakuló új városrész - a természeti adottságokra is építve -, a zöld felületek háromnegyedes arányát megőrizve biztosítja a vonzó környezetet az újonnan beköltözők számára.

"A Sasad Liget első üteme a legjelentősebb fejlesztésnek számít a budai kerületekben, ezzel is tanújelét adva, hogy a minőségi környezet továbbra is meg tudja őrizni vonzerejét. Az egyedi és a lakáspiacon eddig példa nélkül álló építészeti koncepció, térhasználat teszi érdekessé, egyúttal élhetővé a lakásokat. A 'nyitott házak' és a térrendezési alapelvek, valamint az üvegfelületek bátor kombinációja miatt ez a fejlesztés mindenképpen kiemelkedik a lakóparkok korábbi vonulatából." összegezte Molnár Gyula, Újbuda polgármestere.

A felhőtlennek nem nevezhető piaci környezet ellenére a fejlesztő Biggeorge's-NV Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen az idén adta át a Garibaldi 4 luxus társasházat is. A százéves műemlék épület teljes átépítése komoly szakmai kihívást jelentett, hasonlóképpen a Sasad Liget lakópark első üteméhez, mely a modern újbudai lakókörnyezetet megteremtő lakóövezet-fejlesztési program első nagy állomása.

A megépült lakások több mint 90 százaléka már gazdára talált. A tulajdonosok a következő napokban már használatba veszik az ingatlanokat, s a közös használatú tereket. A második ütem értékesítése is előrehaladott állapotban van, az elkelt lakások aránya megközelíti az ötven százalékot.

Bizton állítható, hogy a Zoboki Gábor és építészcsapata által tervezett emblematikus házak és a Sasad Liget építészei alap-irányvonalai elnyerték az új tulajdonosok tetszését, bár koncepciója egyedülálló a tekintetben, hogy szakít az uniformizált megoldásokkal. Ez a Sasad Liget lakásainak egyik legnagyobb értéke, mindamellett, hogy a környezettel harmonizáló természetes anyagok és megoldások alkalmazására is figyelmet fordított a tervező, a fejlesztő és a kivitelező.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az épületeken túl a közösségi terek "megkomponálása" is újszerű: a híd, a játszótér, a napozó- és pihenőterasz, vagy a nagy közös park - a minőségi élettér megteremtői, mely a közterületeken is folytatódik. A fejlesztő a zöldterületek megőrzése és helyreállítása mellett a tágabb környezetet is zöldebbé tette azzal a több mint 800 facsemetével, melyet a Sasad Liget környékén, illetve a kerületben telepített.

"Őszintén örülünk, hogy a piaci környezet ellenére kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket, hiszen a zöldövezeti piacon megerősíti pozíciónkat a konkrét eredmények felmutatása." jelentette ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?