-1 °C Budapest

Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többé

Pénzcentrum
2013. július 5. 10:02

A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell. A díj az új adómértékkel megegyező, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

MKB, Budapest Bank, Erste és a Mohácsi Takarék után a Citibank is áthárítja az adóemelés utáni plusz költségeit. Más bankok a kártyás vásárlás költségeihez eddig nem nyúltak, de a Citibank  az Új 0 forintosnak nevezett számlacsomag kivételével ezt is 3 ezrelékes díjjal terheli. Tehát 100 ezer forint költés után 300 megy az államkasszába és ezt a bank ügyfelei fizetik.

Kattints: Az Erste is lépett, díjat emelt

Még tovább várunk, valószínű, hogy egyre több bank jelenti be a tranzakciós illeték áthárítását. Eddig a bankok többségénél még nem kell fizetni a kártyás vásárlásoknál, hogy ez továbbra is így maradhat-e az valószínűleg a következő hetekben dől el. A Citibank most is fenntartotta az ingyenességet a fő számlacsomagjánál, ami talán jó előjel lehet.

A bank fő számlacsomagjához, a "0 forintos"-hoz 2 milliós számlaegyenleget kell fenntartani különben közel 4 ezer forintos számlavezetési díjat fizethetünk. A pénzre magasabb kamat jár és több szolgáltatás is ingyenes marad, de mégsem mindenki számára elérhető konstrukcióról van szó.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem lát túl Varga a saját bankszámláján: ő tényleg nem fizeti meg az új adót

A hitelkártyák esetén eddig is áthárította a költségeket a bank, ezután se várható ez másképp.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?