Havas megszólalt a pézügyeiről: őt már nem érdeklik az anyagiak

Pénzcentrum
2013. június 15. 13:03

Betegsége óta megváltozott Havas Henrik értékrendje, az anyagiak már egyáltalán nem érdeklik. A magyarok fele szerint ugyanakkor romlani fog idén az anyagi helyzetünk.

Az anyagias oldalával egykor mindig büszkén kérkedő televízióst már az sem érdekli, hogy a napokban megjelent önéletrajzi könyve mennyi pénzt hoz a konyhára - írja a Bors.

"Eredetileg, amikor a kórházban voltam télen, megkeresett egy nagyon jó barátom azzal az ötlettel, hogy írna rólam könyvet. Azért mentem bele, mert most született ennek a barátomnak gyereke, és gondoltam, hátha keres rajtam egy kis pénzt. Aztán úgy alakult, hogy mégis én írtam meg a rólam szóló könyvet, de engem már rohadtul nem érdekel, hogy mennyit keresek vele. Az a korszakom már rég elmúlt, amikor a pénz számított" - árulta el a lapnak Havas.

Negatívan látjuk anyagi helyzetünket és a jövőbeli kilátásokat

A magyar lakosság jelentős része (89%) továbbra is pesszimista a jövőt illetően - derül ki a Cofidis Hitel Monitor első negyedéves felméréséből. A megkérdezettek több mint fele (56%) nyilatkozott úgy, hogy a legfontosabb dolgok megvásárlása után hó végéig alig marad pénze, 12 százalék pedig az alapvető szükségleteket sem tudja fedezni a fizetéséből. A 18-69 éves korosztály közel egyharmada (28%) engedhet meg magának a szükségesen kívül plusz kiadásokat, de megtakarításra nekik sem futja. Mindössze 4 százalék azoknak az aránya, akik félre is tudnak tenni a keresetükből.

A kutatásban résztvevők közel fele (45%) szerint romlani fog idén az anyagi helyzetük, a pesszimisták aránya magasabb az átlag alatti jövedelműek körében. A 18-29 éves fiatalok 39 százaléka gondolja úgy, hogy tovább csökkennek pénzügyi kilátásaik, a teljes lakosságnak pedig csak 1 százaléka nyilatkozza azt, hogy háztartásának pénzügyi stabilitása lényegesen javulni fog. A megkérdezettek 10 százaléka szerint valamivel pozitívabb lesz a helyzetük az idei évben, míg 44 százalék mondta azt, hogy 2013-ban is ugyanolyan marad az anyagi állapota, mint tavaly.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Annak ellenére, hogy a fiatalok borúlátóak, bátrabban vesznek fel kölcsönt. A hitelfelvétel tekintetében a 18-39 éves korosztály magasabb iskolai végzettségű, az átlagnál jobb anyagi körülményekkel rendelkező tagjai nagyobb arányban terveznek hitelt felvenni, mint az átlag.

Összességében elmondható, hogy az elmúlt év első három hónapjához képest 7 százalékponttal nőtt azoknak az aránya, akik az alapvető dolgokat meg tudják vásárolni, de másra már nem marad pénzük. Az elmúlt években csökkent azok száma, akik az alapvető szükségleteken kívül néhány extra kiadást is megengedhetnek magunknak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16