24 °C Budapest

Rohamléptekben bővít a magyar pénzintézet

2011. szeptember 19. 13:33

Tizenkét új takarékszövetkezettel bővült nemrég a TakarékBank bankkártya-szolgáltatását igénybevevő pénzintézetek köre. A pénzintézet által kibocsátott fizetési kártyák száma augusztus végén elérte a 400 ezret és tovább erősödött piaci pozíciója az elfogadói hálózatban is. A bank által üzemeltetett bankjegykiadó automaták, ATM-ek száma idén csaknem 40 darabbal 830-ra nőtt, egy hónapon belül pedig - az új partnerek révén - további 120-al gyarapodik.

Az idei év első félében több mint 13 százalékkal bővült a Takarékbank által kibocsátott kártyák száma, ami jóval meghaladja a bankok hasonló piaci területen utóbbi években mért évi 1 százalék körüli növekedését. A legfrissebb jegybanki adatok pedig már a kibocsátott fizetési kártyaszám csökkenését jelzik. Gyors ütemben szélesedik a pénzintézet egyébként országosan a második legnagyobbnak számító ATM hálózata és dinamikusan növekszik a szerződéses kereskedelmi elfogadóhelyek száma is. Ezen belül is kiemelkedő az érintés nélküli Mastercard PayPass kártyákat is elfogadó helyek bővülése, ezek száma már meghaladja a 600-at a TakarékBank hálózatában.

Az eddigi piaci térnyerést a már előzőleg szerződött hitelintézetek ügyfélkörének bővülése magyarázza, emellett a nyáron 12 újabb takarékszövetkezet kezdte meg az együttműködést a pénzintézet bankkártya-üzletágával.

"A korábban egy másik piaci szereplővel kapcsolatban álló takarékszövetkezetekkel kötött megállapodás visszaigazolja, hogy eredményesek folyamatos fejlesztéseink, egyúttal jelzi, hogy egyre nagyobb az igény a korszerű, beérett szolgáltatásaink iránt" - fejtette ki Csicsáky Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója. "Mindez tudatos építkezés eredménye: a hitelintézet tavaly összesen mintegy 800 millió forintot költött informatikai fejlesztésekre, megerősítve ezzel a takarékszövetkezeti integráció teljes IT hálózatát és a központi banki funkcióból eredő szolgáltatások technikai hátterét." - tette hozzá Csicsáky Péter.

Az eddigi 400 ezer mellett mintegy 40 ezer újonnan kibocsátott bankkártyával, összesen 25 százalékos lehet a tranzakcióforgalom növekedése éves szinten. Ehhez hozzájárul, hogy csaknem 15 százalékkal növeli a bank meglévő ATM elfogadói hálózatát a megállapodás: az ország második legnagyobb készpénzkiadó-automata hálózata további 120 berendezéssel bővül, így a bankjegykiadók száma hamarosan eléri az ezret.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A megállapodás kapcsán az újonnan szerződött hitelintézetek ügyfelei számára egyaránt elérhetővé válnak a Mastercard és VISA kártyák is.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?