Reagált az OTP Bank: a piros napokon 70-90%-kal magasabb az ügyfélforgalom

Pénzcentrum2011. február 25. 14:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt az OTP Bank elkészítette a várható ügyfélforgalomra vonatkozó előrejelzését, melynek segítségével az ügyfelek kiválaszthatják azokat a napokat, amikor rövidebb ügyintézési időre számíthatnak.

"Az OTP Bank Nyrt. 400 hazai fiókjában havi szinten több millió ügyfelet szolgál ki, azonban az ügyfélforgalom nem egyenletes. Csúcsidőszaki napokon (nyugdíj- és bérfizetési napok, adófizetési határidők, árfolyam- és kamatváltozások, stb.) 70-90%-kal több ügyfél tér be a bankfiókokba ügyeket intézni, mint a legkevésbé forgalmas ún. völgyidőszaki napokon.

A bank számos munka- és folyamatszervezési eszközzel igyekszik kezelni a forgalom hektikusságát, azonban ilyen mértékű ingadozás esetén, még a legkörültekintőbb tervezés és működtetés mellett is előfordulhat, hogy az ügyfeleknek a legforgalmasabb időszakokban az átlagosnál hosszabban kell várakozniuk.

Az ügyfelek elégedettség-növelése érdekében a bank bevezette azt a módszertant, hogy különböző nyomtatott és elektronikus marketing eszközökkel, valamint az ügyintézők segítségével felhívja a figyelmet azokra az időszakokra, amikor az ügyfélforgalom várhatóan alacsonyabb és így gyorsabb a kiszolgálás.

Az elmúlt fél év tapasztalatai alapján az ügyfelek döntő többsége nagyon kedvezően fogadta a kezdeményezést, egy részük az információk hatására már tudatosabban választja banki ügyeinek intézésére a naptárban zöld színnel jelölt, kevésbé forgalmas napokat. Az intézkedés kisimító hatása mérhető, ugyanakkor a külső tényezők miatt nem lehet teljesen megszűntetni az ingadozást" - közölte szerkesztőségünkkel az OTP Bank Médiakommunikációs Osztálya.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ügyfélforgalmi előrejelzés februártól májusig: Kattints!

 

Címkék: