27 °C Budapest

Sokmilliós szerencse:remekmű egy keret áráért

2010. december 2. 14:02

Egy férfi egy dél-angliai antik termékeket árusító boltban keresgélt, amikor rátalált egy harminc fontba (10 000 forint) kerülő tölgyfakeretes képre. Később a festményt egy aukción 48 000 fontért (16 millió forint) adta el.

A férfi nem is kép miatt vásárolta meg a műalkotást, számára a tölgyfakeret ért valamit. Az eredeti vízfestményt ki is vette a foglalatból és egy másikat helyezett bele. Az új tulajdonos álmában sem gondolta volna, hogy egy kisebb vagyont kaphat a kanadai indián totemet ábrázoló művészi alkotásért.

Az igazságra csak akkor derült fény, amikor a férfi utánanézett a festményen található névnek. A festő Walter J Phillips volt, akit mint kiderült Kanada egyik leghíresebb művészeként tartanak számon, és előző festményét 50 ezer fontért (16,5 millió forint) vették meg.

 

Walter Phillips: The Hoh-Hok Houseposts at Karlukwees című festménye

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezek után a Devonban élő (kilétét felfedni nem akaró) tulajdonos felvette a kapcsolatot a Bonhams aukciós házzal, majd a szakértők megállapították, hogy a kép az 1920-as években készült és körülbelül 10 ezer fontra (3,2 millió forint) becsülték az értékét. 

A festményt mindenképpen Észak-Amerikában szerették volna értékesíteni, mivel úgy gondolták, hogy ott ismert a festő, és ezáltal jobban eladható a kép. A későbbi, Torontó-i árverésen azonban majdnem ötszörös áron (48 000 fontért) talált gazdára a remekmű - a tulajdonos nem kis örömére. 


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?