11 °C Budapest

Óvatoskodó döntéshozók

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 10:00

A hazai üzleti döntéshozók körében a legnépszerűbb autómárka az Opel, a többség háztartásának jövedelme nem éri el a félmillió forintot, s mindössze 13 százalékuk számol be 10 millió forint feletti befektetésekről - adja hírül a Világgazdaság.

A Szonda Ipsos és a GfK Hungária Üzleti Döntéshozók médiaanalízise 2007 címet viselő felmérése azokat a 25 és 65 év közötti alkalmazottakat, illetve cégtulajdonosokat tekintette üzleti döntéshozóknak, akiknek legalább hat beosztottja van, valamint akik évente legalább 50 millió forint felhasználásáról döntenek.

A 2000 megkérdezett 30 százaléka nem nyilatkozott háztartásának anyagi helyzetéről, ez nem kiemelkedő, nagyjából hasonló a válaszmegtagadás aránya a teljes népességet vizsgáló Nemzeti médiaanalízisben is.

A válaszadók többségének, 60 százaléknak félmillió forintnál nem magasabb a jövedelme. Fél- és egymillió forint közötti családi kasszával a döntéshozók 9 százaléka rendelkezik, kétmillió forintnál magasabb költségvetéssel pedig mindössze 0,3 százalék.

A válaszadást megtagadók aránya a befektetésekkel kapcsolatosan szintén 30 százalékos. A többség, 56 százalék 10 millió forintnál kisebb értékű befektetésekről számolt be. A különböző formák között a legnépszerűbb az életbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztári tagság.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


A legnépszerűbb autómárkák az üzleti döntéshozók körében az Opel, a Volkswagen, a Ford, a Renault, valamint a Suzuki. A prémium márkák között vezet az Audi, mögötte áll a Mercedes és a BMW.


A felmérés szerint a döntéshozók kedvenc tévécsatornája az RTL Klub, és legszívesebben a Sláger Rádiót hallgatják. A legolvasottabb sajtótermékek már inkább "szegmensspecifikusak", itt a HVG vezet az Adó előtt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?