31 °C Budapest

Made In Taiwan - Veszélyben a kínaiak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 06:50

A Fejlett eszköz és forrásmenedzsment valamint a tőkeerősgének köszönhetően a taiwani biztosítószektor javuló kilátásaira hívta fel a figyelmet a S&P.


A legutóbbi 2006-2007-es jelentés szerint a biztosítási ágazat hamarosan beérheti fejlettségében Malajziát, Új-Zélandot valamint japánt

A vállalatoknak a közeljövőben nélkülözhetetlenné válik a termékfejlesztés rugalmasságának fokozása, ennyiben növekedési dinamikájukat fenn szeretnék tartani.

A nagy ügyfélportfolióval rendelkező vállalatoknak kedvez az átalakítás amíg a kisebb cégeknek küzdeniük kell a versenyben maradásért

Az előző évi statisztikák azt mutatják, hogy a tajwani biztosítási díjak 64%-a a top 5 biztosítótársasághoz kerül, és hogy 14 cég a 29 biztosító közül külföldi kézben van, ami körülbelül a piac harmadat jelenti.

Korábban a piac a vegyes illetve elérési típusú biztosítási formákat részesítette előnyben, mára azonban az új szerződések 59%-át teszik ki a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked típusú, termékek

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A banki csatornák növekvő szerepe figyelhető új konstrukciók bevezetése kapcsán, az alacsony betéti kamatú környezetben, ugyanis megfelelő alternatívaként szolgálnak a biztosítási konstrukciók.

A biztosítók tengeren túli befektetésekre irányuló kockázat kezelése, amelyek a befektetések közel 30%-át teszik ki, még mindig kritikusnak mondható az adott devizakockázatok miatt- figyelmeztet bennünket a S&P.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 08:09
A Media1 megtudta, ki veszi át az operatív igazgatói feladatokat, miután a Life Tv és az Ozone csato...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?