Made In Taiwan - Veszélyben a kínaiak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 06:50

A Fejlett eszköz és forrásmenedzsment valamint a tőkeerősgének köszönhetően a taiwani biztosítószektor javuló kilátásaira hívta fel a figyelmet a S&P.


A legutóbbi 2006-2007-es jelentés szerint a biztosítási ágazat hamarosan beérheti fejlettségében Malajziát, Új-Zélandot valamint japánt

A vállalatoknak a közeljövőben nélkülözhetetlenné válik a termékfejlesztés rugalmasságának fokozása, ennyiben növekedési dinamikájukat fenn szeretnék tartani.

A nagy ügyfélportfolióval rendelkező vállalatoknak kedvez az átalakítás amíg a kisebb cégeknek küzdeniük kell a versenyben maradásért

Az előző évi statisztikák azt mutatják, hogy a tajwani biztosítási díjak 64%-a a top 5 biztosítótársasághoz kerül, és hogy 14 cég a 29 biztosító közül külföldi kézben van, ami körülbelül a piac harmadat jelenti.

Korábban a piac a vegyes illetve elérési típusú biztosítási formákat részesítette előnyben, mára azonban az új szerződések 59%-át teszik ki a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked típusú, termékek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A banki csatornák növekvő szerepe figyelhető új konstrukciók bevezetése kapcsán, az alacsony betéti kamatú környezetben, ugyanis megfelelő alternatívaként szolgálnak a biztosítási konstrukciók.

A biztosítók tengeren túli befektetésekre irányuló kockázat kezelése, amelyek a befektetések közel 30%-át teszik ki, még mindig kritikusnak mondható az adott devizakockázatok miatt- figyelmeztet bennünket a S&P.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?