CIB Private Banking Alapcsalád

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 09:00

Négy tagból álló alapcsaládot indít útjára a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Private Banking néven. A termékcsalád tagjai: CIB Gótika Private Banking Alapok Alapja, CIB Reneszánsz Private Banking Alapok Alapja, CIB Impresszió Private Banking Alapok Alapja és CIB Euró Reneszánsz Private Banking Alapok Alapja. Az alapok letétkezelője a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Zrt. Az alapok jegyzési

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Négy tagból álló alapcsaládot indít útjára a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Private Banking néven. A termékcsalád tagjai: CIB Gótika Private Banking Alapok Alapja, CIB Reneszánsz Private Banking Alapok Alapja, CIB Impresszió Private Banking Alapok Alapja és CIB Euró Reneszánsz Private Banking Alapok Alapja. Az alapok letétkezelője a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Zrt.

Az alapok jegyzési időszaka augusztus 7-től augusztus 18-ig tart. A minimálisan jegyezhető mennyiség a Gótika, Impresszió és a Reneszánsz alapok esetén 5 millió forint, az Euró Reneszánsz esetén pedig 20 000 euró.

Befektetési politika

Az alapok több, eltérő piacon működő befektetési alapok jegyeit vásárolják, emellett más, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat, és bankbetéteket is tarthatnak úgy, hogy ezek átlagos hátralévő futamideje nem haladhatja meg az 1 évet.

A négy alap lehetséges befektetési célpontjainak BAMOSZ kategóriák szerinti megoszlásából látható, hogy a Gótika a legkevésbé kockázatos: portfoliójába csak likviditási, pénzpiaci, rövid kötvény, és ingatlanforgalmazó alapok jegyei kerülhetnek. A Reneszánsz és Euró Reneszánsz alapok szélesebb körben helyezhetik el befektetéseiket: ingatlanfejlesztő, garantált és származtatott alapok kivételével bármilyen kategóriájú alap jegyeit tarthatják portfoliójukba. A termékcsalád negyedik tagja, az Impresszió alap főként kötvény-, és részvényalapokra specializált, rövid és hosszú kötvényalapok mellett kötvénytúlsúlyos, részvénytúlsúlyos vegyes, illetve tiszta részvényalapok, valamint ingatlanforgalmazó és származtatott alapok jegyeit vásárolhatja.

Mivel az alapok portfoliójában a fent említett befektetési területek aránya széles határok között mozoghat az alapokhoz nem rendelhető egyértelműen benchmark.

Költségek

A befektetőt közvetlenül terhelő költségeket érintve kiemelendő, hogy a befektetőt jelenleg nem terheli eladási jutalék (a Forgalmazási szabályzatban meghatározott maximum 5%), 180 napon túli visszaváltáskor pedig a visszaváltási jutalék is 0 % (180 napon belül 0.5 - 1.5% között szóródik).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?