8 °C Budapest

Elüldözte a NAV a legnagyobb magyar adófizetőt?

Pénzcentrum
2013. szeptember 6. 13:21

Luxemburgba telepíti át cégbirodalmának a LiveJasmin.com, erotikus online tartalomszolgáltatók számára platformként szolgáló részlegét Gattyán György milliárdos, a Docler Holding alapító tulajdonosa - értesült a 444.hu. A távozásban feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég vezetője a legtöbb adót fizető magánszemély Magyarországon.

Gattyán György az ország harmadik leggazdagabb embere: a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2013 című kiadványa 118 milliárd forintra becsülte a vagyonát. A cégvezető - saját bevallása szerint - évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót fizeti Magyarországon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint 2011. évben 7,2 milliárd forint volt a legnagyobb bevallott forrásadós jövedelem, amely teljes egészében osztalékból származott. Ez az összeg több mint a négyszerese a 2010-ben kimutatott legmagasabb, 1,7 milliárd forintos jövedelemnek. A Napi.hu korábbi értesülése szerint Gattyán György összesen 13 milliárd forint adózott eredmény, illetve felvett osztalék után fizetett adót 2011-ben.

A legnagyobb összevont jövedelmet bevalló adózó 1 milliárd forintot keresett (ami szinte teljes egészében munkaviszonyból származott). Ez több mint az ötszázszorosa a magyarországi adózók által a 2011. évre átlagosan bevallott évi 1,9 millió forint bérjövedelemnek.

Gattyán György - a Jasmin Media Group vezetőjeként - 2001-ben indította el a Livejasmin.com nevű erotikus website-ot. Az üzlet olyan sikeres volt, hogy már 2007-ben 896 millió forint nyereséget könyvelhetett el a Jasmin Media Group. Az Alexa.com szerint a Livejasmin.com jelenleg a világ 96. leglátogatottabb internetes oldala, mindeközben a világ leglátogatottabb videochat oldala. A Jasmin Media Group 2008-tól Docler Holdingra változtatta a nevét. A vállalatcsoport budapesti székhelyére több mint 20 cég van bejegyezve.

A LiveJasmin.com távozásában feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég hivatalos közleményében ezt sem nem cáfolta, sem nem erősítette meg. Közölte: a Docler lezárt egy eddig sikeresnek mondható fejlesztési folyamatot, hiszen egyik, a videostreaming technológiára épülő terméke, amely az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló és sikeres volt, megérett a megújulásra, a változásra. A Docler cégcsoport a jövőben médiapiaci terjeszkedésbe kezd, hamarosan piacra dob egy szintén egyedülálló, innovatív, reményeink szerint világszínvonalú terméket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A médiapiaci terjeszkedésnek valamint annak, hogy lépést tartson a vállalkozás a hihetetlen ütemben változó informatikai környezettel, alapvető feltétele a külföldi, nemzetközi terjeszkedés és a tapasztalatszerzés. A cégcsoport menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy a Magyarországon professzionális és világszínvonalú munkát végző munkatársainak egy részével Luxemburgban folytatja a termék, szolgáltatás fejlesztését. A cégcsoport jelenleg, portfólió cégeivel együtt mintegy 1000 munkatársat foglalkoztat, az átszervezés, a nemzetközi terjeszkedés a munkavállalók egyharmadát érinti.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?