22 °C Budapest

Elüldözte a NAV a legnagyobb magyar adófizetőt?

Pénzcentrum
2013. szeptember 6. 13:21

Luxemburgba telepíti át cégbirodalmának a LiveJasmin.com, erotikus online tartalomszolgáltatók számára platformként szolgáló részlegét Gattyán György milliárdos, a Docler Holding alapító tulajdonosa - értesült a 444.hu. A távozásban feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég vezetője a legtöbb adót fizető magánszemély Magyarországon.

Gattyán György az ország harmadik leggazdagabb embere: a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2013 című kiadványa 118 milliárd forintra becsülte a vagyonát. A cégvezető - saját bevallása szerint - évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót fizeti Magyarországon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint 2011. évben 7,2 milliárd forint volt a legnagyobb bevallott forrásadós jövedelem, amely teljes egészében osztalékból származott. Ez az összeg több mint a négyszerese a 2010-ben kimutatott legmagasabb, 1,7 milliárd forintos jövedelemnek. A Napi.hu korábbi értesülése szerint Gattyán György összesen 13 milliárd forint adózott eredmény, illetve felvett osztalék után fizetett adót 2011-ben.

A legnagyobb összevont jövedelmet bevalló adózó 1 milliárd forintot keresett (ami szinte teljes egészében munkaviszonyból származott). Ez több mint az ötszázszorosa a magyarországi adózók által a 2011. évre átlagosan bevallott évi 1,9 millió forint bérjövedelemnek.

Gattyán György - a Jasmin Media Group vezetőjeként - 2001-ben indította el a Livejasmin.com nevű erotikus website-ot. Az üzlet olyan sikeres volt, hogy már 2007-ben 896 millió forint nyereséget könyvelhetett el a Jasmin Media Group. Az Alexa.com szerint a Livejasmin.com jelenleg a világ 96. leglátogatottabb internetes oldala, mindeközben a világ leglátogatottabb videochat oldala. A Jasmin Media Group 2008-tól Docler Holdingra változtatta a nevét. A vállalatcsoport budapesti székhelyére több mint 20 cég van bejegyezve.

A LiveJasmin.com távozásában feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég hivatalos közleményében ezt sem nem cáfolta, sem nem erősítette meg. Közölte: a Docler lezárt egy eddig sikeresnek mondható fejlesztési folyamatot, hiszen egyik, a videostreaming technológiára épülő terméke, amely az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló és sikeres volt, megérett a megújulásra, a változásra. A Docler cégcsoport a jövőben médiapiaci terjeszkedésbe kezd, hamarosan piacra dob egy szintén egyedülálló, innovatív, reményeink szerint világszínvonalú terméket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A médiapiaci terjeszkedésnek valamint annak, hogy lépést tartson a vállalkozás a hihetetlen ütemben változó informatikai környezettel, alapvető feltétele a külföldi, nemzetközi terjeszkedés és a tapasztalatszerzés. A cégcsoport menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy a Magyarországon professzionális és világszínvonalú munkát végző munkatársainak egy részével Luxemburgban folytatja a termék, szolgáltatás fejlesztését. A cégcsoport jelenleg, portfólió cégeivel együtt mintegy 1000 munkatársat foglalkoztat, az átszervezés, a nemzetközi terjeszkedés a munkavállalók egyharmadát érinti.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM