18 °C Budapest

Elüldözte a NAV a legnagyobb magyar adófizetőt?

Pénzcentrum
2013. szeptember 6. 13:21

Luxemburgba telepíti át cégbirodalmának a LiveJasmin.com, erotikus online tartalomszolgáltatók számára platformként szolgáló részlegét Gattyán György milliárdos, a Docler Holding alapító tulajdonosa - értesült a 444.hu. A távozásban feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég vezetője a legtöbb adót fizető magánszemély Magyarországon.

Gattyán György az ország harmadik leggazdagabb embere: a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2013 című kiadványa 118 milliárd forintra becsülte a vagyonát. A cégvezető - saját bevallása szerint - évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót fizeti Magyarországon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint 2011. évben 7,2 milliárd forint volt a legnagyobb bevallott forrásadós jövedelem, amely teljes egészében osztalékból származott. Ez az összeg több mint a négyszerese a 2010-ben kimutatott legmagasabb, 1,7 milliárd forintos jövedelemnek. A Napi.hu korábbi értesülése szerint Gattyán György összesen 13 milliárd forint adózott eredmény, illetve felvett osztalék után fizetett adót 2011-ben.

A legnagyobb összevont jövedelmet bevalló adózó 1 milliárd forintot keresett (ami szinte teljes egészében munkaviszonyból származott). Ez több mint az ötszázszorosa a magyarországi adózók által a 2011. évre átlagosan bevallott évi 1,9 millió forint bérjövedelemnek.

Gattyán György - a Jasmin Media Group vezetőjeként - 2001-ben indította el a Livejasmin.com nevű erotikus website-ot. Az üzlet olyan sikeres volt, hogy már 2007-ben 896 millió forint nyereséget könyvelhetett el a Jasmin Media Group. Az Alexa.com szerint a Livejasmin.com jelenleg a világ 96. leglátogatottabb internetes oldala, mindeközben a világ leglátogatottabb videochat oldala. A Jasmin Media Group 2008-tól Docler Holdingra változtatta a nevét. A vállalatcsoport budapesti székhelyére több mint 20 cég van bejegyezve.

A LiveJasmin.com távozásában feltételezések szerint az is közrejátszott, hogy a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket. A cég hivatalos közleményében ezt sem nem cáfolta, sem nem erősítette meg. Közölte: a Docler lezárt egy eddig sikeresnek mondható fejlesztési folyamatot, hiszen egyik, a videostreaming technológiára épülő terméke, amely az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló és sikeres volt, megérett a megújulásra, a változásra. A Docler cégcsoport a jövőben médiapiaci terjeszkedésbe kezd, hamarosan piacra dob egy szintén egyedülálló, innovatív, reményeink szerint világszínvonalú terméket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A médiapiaci terjeszkedésnek valamint annak, hogy lépést tartson a vállalkozás a hihetetlen ütemben változó informatikai környezettel, alapvető feltétele a külföldi, nemzetközi terjeszkedés és a tapasztalatszerzés. A cégcsoport menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy a Magyarországon professzionális és világszínvonalú munkát végző munkatársainak egy részével Luxemburgban folytatja a termék, szolgáltatás fejlesztését. A cégcsoport jelenleg, portfólió cégeivel együtt mintegy 1000 munkatársat foglalkoztat, az átszervezés, a nemzetközi terjeszkedés a munkavállalók egyharmadát érinti.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18