Sok nyugdíjas nem is tudja, hogy van ilyen, pedig hasznos

Pénzcentrum2010. július 9. 12:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a 2010. első félévre vonatkozó országos ügyfélelégedettség felmérés összesített adatait. A számok jól mutatják, hogy sokan még mindig nem hallottak az elektronikus ügyintézés adta lehetőségekről, ha mégis, akkor sem használják azokat.

Az ügyfélelégedettség felmérés végeredménye

A válaszadók 41,5%-a kereste fel nyugdíjigény benyújtása céljából az ügyfélszolgálatot, 13,4%-uk általános felvilágosítást kért, míg az ügyfelek 9,6 %-a adatszolgáltatási kötelezettségének tett eleget. Többen kivételes nyugdíjigényeket intéztek, mások a folyamatban lévő ügyeik aktuális állásáról érdeklődtek, de akadtak, akik csak nyomtatványokat szereztek be.

A várakozási idő az esetek döntő többségében kevesebb volt, mint fél óra, az ügyfelek 52,5%-a 10 percen belül sorra került. A válaszadók 2,2%-a viszont elégedetlen lehet a várakozási idővel, mivel több, mint egy órát várakoztak az ügyfélszolgálaton.

A válaszadók többsége kiválónak minősítette az ügyintézők segítőkészségét, valamint az ügyintézés közérthetőségét és gyorsaságát, de sokan elégedettek az ügyfélfogadás körülményeivel és a nyitvatartási idővel is. A válaszadók mindössze 1,26%-a nem járt sikerrel az ügyintézés során, és úgy érzi, hogy nem kapott kielégítő felvilágosítást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A többség átlagosnak tartja a kiszolgáló egységek színvonalát, de az elektronikus ügyintézésről még mindig kevesen hallottak. A válaszadók 23,25%-a nem is tudja, hogy van ilyen, 45,58% úgy nyilatkozott, hogy nincs lehetősége használni, míg 31,17% jónak tartja és él ezzel a lehetőséggel.

Korábban: Az elektronikus ügyintézés rejtelmei

Címkék:
ügyfélelégedettség,