Hivatalos: ekkor jön Magyarországra az első adag Janssen-vakcina

Hivatalos: ekkor jön Magyarországra az első adag Janssen-vakcina

2021. március 30. 17:28

Három hét múlva kezdi meg az európai szállítást a Johnson & Johnson. Magyarország 4,36 millió adatot kötött le az oltóanyagból.

A Johnson & Johnson április 19-én kezdi el a koronavírus elleni vakcinájának szállítását Európába, írja a hvg.hu. Az Európai Bizottság március 11-én adott feltételes forgalomba hozatali engedélyt a Johnson & Johnson egydózisú, Janssen nevű oltóanyagának, miután erről szóló ajánlást fogalmazott meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

A legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen 85 százalékos védelmet nyújt a vakcina.

A termelés felpörgetése érdekében a Johnson & Johnson az elmúlt hónapokban megállapodásokat kötött európai gyógyszeripari cégekkel, köztük a francia Sanofival, az olasz Catalennel is és a német ITD Biologikával.

Az Európai Unió 200 millió adagot rendelt az amerikai vektorvakcinából, ebből a második negyedévben mintegy 55 millió adagot kell leszállítaniuk az EU részére. Magyarország 4,36 millió adatot kötött le az oltóanyagból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25