6 °C Budapest

Ehhez képest durva csak igazán, mit adnak enni a magyar kórházakban

2018. február 5. 15:30

A magyar kórházi koszt legendásan rossz, most pedig össze lehet hasonlítani azzal, hogy mit adnak enni a japán kórházakban. Friss hal, zöldségek, gyümölcs, zöldség, desszert. Képeken mutatjuk a különbséget.

A kiegyensúlyozott étrend az egészség megőrzése szempontjából is kiemelkedően fontos, hát még akkor, amikor egy páciens egy betegségből vagy műtétből épül fel, esetleg szülés után lábadozik. Ezzel szemben a magyar kórházi koszt annyira borzalmas, hogy egy teljes blogot is vezetnek azokról a förmedvényekről, amelyeket étkezéskén biztosítanak a hazai kórházakban.

A Kórházi koszt mikroblog tanúsága szerint a következő párizsis zsemlét 2017 áprilisában, a nyíregyházi Józsa András kórház szülészetén adták reggelinek vagy vacsorának, a kép feltöltője már nem emlékezett pontosan.

forrás: korhazikoszt.tumblr.com

Vannak azonban további ínycsiklandozó falatok is, elég az instagramon arra a kifejezésre rákeresni, hogy #korhazikoszt vagy #kórházikoszt. Szintén párizsival kísérleteztek 2017 januárjában az Országos Baleseti és Sürgősségi Központban, igaz, itt egy kis póréhagymával megbolondították a vacsorát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

A budapesti Szent László Kórházban a lenti kép alapján azt gondolhatnánk, hogy 2016 februárjában legalább a zsemlék számára nem lehetett panasz, de a képfeltöltő szerint ezt az adagot nemcsak reggelire, hanem egész napra adták.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Ezt a képet 2017. augusztus 26-án töltötte fel egy felhasználó #kórházikoszt megjelöléssel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Ezt az ételt pedig 2017. június 27-én adták a Honvédkórházban, legalábbis a bejegyzés feltöltője szerint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Ezzel szemben, a lenti galériát egy Hahahah1111111 nevű felhasználó töltötte fel a világ egyik legnagyobb képmegosztó oldalára, az Imgurra. A képek még tavaly ősziek és a Femalista-n jelentek meg. A felhasználó leírása szerint egy japán kórházban szült, akkor kapta ezeket az ételeket. Jellemző, hogy a képeken több fogás, friss hal, rizs, gyümölcsök, desszertek és jó minőségű étkészletek láthatóak. Pont úgy, mint egy korrekt étteremben.

Borítókép forrása: Kórházi koszt

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem