28 °C Budapest

Címke: reputáció (20 cikk)

Pénzcentrum | 2019. október 20. 15:28

Kitálalt Várkonyi Andrea: egy fillér nélkül kezdett új életet

Várkonyi Andrea saját bevallása szerint "egy fillér nélkül" jött el a TV2-től, úgy teljesen az alapokról kezdjen új életet. Tette mindezt úgy, hogy 18 év után még a végkielégítésről is lemondott. A legendás műsorvezető újabban megint műsort vezet, egyébként pedig pszichológusként is praktizál.

Pénzcentrum | 2018. április 24. 18:30

35 ezres órabér, diploma nélkül: így néz ki egy coach átlagos munkanapja

Az üzleti vezetőket évek óta foglalkoztatja a technológia térnyerése és a digitalizáció a munkaerőpiacon, amely várhatóan elsőként fogja kiszorítani a HR-eseket és a toborzókat. A Budapesten megrendezett “Future of Coaching in Organisations" konferencián azonban kiderült, hogy a coachoknak nem kell aggódniuk, hiszen a jövő a szakma felértékelődését, az emberi tényező és a minőségi szakmai coaching kulcsszerephez jutását eredményezi majd.

Nagy Bálint | 2013. december 26. 16:01

Hihetetlen megújulás Újlipótvárosban: vajon érdemes most lakást venni?

A folyamatosan változó városszövet dinamikáját pontosan követi a gazdasági és demográfiai szerkezet változása is. Jól látható ez az alapvetés az újlipótvárosi Pozsonyi út esetében is, amely jókora változáson esett át az elmúlt néhány évben.

Pénzcentrum | 2012. március 28. 15:40

Kivetette hálóját a NAV a "céglovagokra"

Új eszközzel, az adóregisztrációs eljárással akadályozhatja meg az idei évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy olyan magánszemélyek alapíthassanak céget, vagy szerezzenek 50 százaléknál nagyobb befolyást valamely társaságban, akik korábban jelentős köztartozással döntöttek be vállalkozásokat. Eddig 419 újonnan alakuló cég vezetője akadt fenn a rostán.

Pénzcentrum | 2011. október 24. 14:05

Hitelkártya, gyorskölcsön, folyószámlahitel: az ügyfelek negyede nem fizet

Folyamatos növekedést mutat a késedelembe esett fedezetlen, nem jelzálogalapú lakossági banki hitelek hazai aránya. Mindez újabb rossz hírt jelent a bankok számára, melyek a bankadó és a végtörlesztés miatt amúgy is csökkenő eredményességgel számolhatnak - így újabb problémakörre kell megoldást találniuk. A romló tendenciák miatt várható, hogy mind arányában, mind volumenében növekedni fognak a követelésvásárló cégek számára értékesített lejárt hitelügyletek.