27 °C Budapest

Címke: magánnyugdíjpénztár otp (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. június 24. 08:31

Sorra zárnak be a nyugdíjpénztárak

A Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágának végelszámolásáról döntött a kassza csütörtöki közgyűlése, a vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a működést nem lehet tovább fenntartani.

Pénzcentrum | 2013. június 19. 08:30

Tovább csökkenhet a magánnyugdíjpénztárak száma

A 2013-as évet a hivatalos statisztikák szerint még 7 aktív magánnyugdíjpénztár kezdte meg, az utóbbi hetekben nyilvánosságra került információk szerint további konszolidáció várható a szektorban. A Pannónia még június elején jelentette be, hogy várhatóan július 1-től megkezdik a magán ágazat végelszámolását, míg június 25-én az Aranykor dönt a végelszámolás vagy a magán ágazat kiválásáról. Az ok, hogy nincs elegendő bevétele a pénztáraknak, a tagok pedig alig fizetnek működési célú adományt. A jelenlegi jogszabályi környezetben pedig csak ez az egyetlen mód a hosszú távú fennmaradásra, a tartalékok ugyanis egy idő után elfogynak. {{BANNER}}

hvg.hu | 2012. november 23. 09:31

Ennyi, vége? Megszűnhet az OTP nyugdíjpénztár

Az OTP Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsa meghozta döntését, a működési feltételek elégtelensége miatt a küldöttgyűlésnek a végelszámolással történő, jogutód nélküli megszűnésre tesznek javaslatot - írja a hvg.hu. Ezzel a megmaradt pénztárak közül a második legnagyobb távozik a piacról, és újfent bebizonyosodott, hogy a pénztárak csak úgy maradhatnak fent, ha a tagok adományt adnak, különben a működés nem tartható fent.

Pénzcentrum | 2012. július 5. 13:02

A PSZÁF jogerősen pert nyert az ING nyugdíjpénztárával szemben

A PSZÁF jogerősen pert nyert az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral szemben a pénztártagoktól korábban jogsértően elvont vagyonkezelési többletköltségek ügyében. A pénztárnak összességében több milliárd forintot kell visszafizetnie volt és jelenlegi tagjainak.

Pénzcentrum | 2012. május 17. 11:27

OTP Magánnyugdíjpénztár: visszafizetik a költséglevonásokat

A PSZÁF elfogadta az OTP Magánnyugdíjpénztár felügyeleti határozat teljesítéseként hozott intézkedéseit, amelyek révén a pénztár visszatéríti tagjainak a korábbi jogosulatlan költséglevonásokat. A jogvita lezárult, így a felek közösen kérték a bíróságtól a téma kapcsán indított közigazgatási per megszüntetését - áll a PSZÁF közleményében.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.

Pénzcentrum | 2012. március 18. 18:02

Mennyi marad a bruttódból valójában? Rossz a bérkompenzációs rendszer - heti összefoglaló

A munkavállalók jelentős hányada nem kapott idén fizetésemelést - derül ki az olvasóink körében végzett felmérésből. Az év eleji tetemes áremelkedést is figyelembe véve akár 10-15 százalékkal is kevesebbet ér a fizetésük, mint tavaly. Több tízezer közszférában dolgozónál a bérkompenzáció ellenére nem teljesült az a kormányzati ígéret, hogy senki nem jár rosszabbul az adótörvény-változásokkal. Azok az önkormányzatok is kénytelenek jövedelem- és vagyonnyilatkozattal sokkolni a szülőket, amelyek nem kívánnak térítési díjat bevezetni a bölcsődékben. Új egészségbiztosítások hálapénz nélküli, gyors ellátást ígérnek, akár havi 5 ezer forintból.

Pénzcentrum | 2012. március 12. 15:34

Havi 5000 forintot kér az OTP a túléléshez

Május végéig havi 1000, június 1-től pedig havi 5000 forint kötelező tagdíjat kell fizetniük az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjainak - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk a pénztár honlapján közölt küldöttgyűlési határozatra. Az öthavi díjat június 30-ig lehet egy összegben befizetni.

Pénzcentrum | 2012. február 24. 09:55

Visszakaphatják pénzüket a nyugdíjpénztár tagok

A PSZÁF első fokon pert nyert az ING magánnyugdíjpénztárral szemben a jogosulatlan tagi költségelvonások kapcsán a pénztár által indított perben. Két további magánnyugdíjpénztár már elszámolt vagyonkezelőjével és megtérítette tagjainak az indokolatlanul levont költségeket.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 1. 16:42

Kevés reálhozamot kaptál? Nincs még minden veszve...

A volt pénztártagoknak mindenképp fontos megvárni az elszámolási értesítőt - tanácsolja a Stabilitás Pénztárszövetség. Ennek alapján lehet ugyanis jogorvoslati kezdeményezésekkel élni, amennyiben vitatjuk a kifizetések nagyságát. A reálhozamok átutalásának elindítását határidőre befejezte az összes magánnyugdíjpénztár, most már a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 1. 12:15

OTP Magánnyugdíjpénztár: ennyi reálhozamot utaltak

Az OTP Magánnyugdíjpénztár a törvényben előírt, augusztus 31-i határidőig befejezte a tagi kifizetések utalását társadalombiztosítási rendszerbe visszalépett tagjai számára - tájékoztatta lapunkat az OTP Magánnyugdíjpénztár.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 4. 17:02

Újabb botrány érik a reálhozamok körül

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.

Pénzcentrum | 2011. július 15. 13:13

Átlagosan 65 ezer forintot kapnak a visszalépők az OTP-nél

Megtekinthetővé vált a tagi kifizetések mértéke 2011. július 15-vel az OTP Magánnyugdíjpénztár honlapján. Így mind a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert választó átlépők, mind a jelenlegi pénztári tagok megismerhetik az őket illető tagi kifizetések nagyságát. Az OTP Magánnyugdíjpénztár tb-be átlépő tagjainak több mint 85 százaléka jogosult valamilyen összegre. A pénztár 2011. augusztus elsejével kezdi meg tömegesen utalni a tagi kifizetéseket, miután azt visszaigényelte az Államadósság Kezelő Központtól.

Pénzcentrum | 2011. június 10. 16:02

Az OTP nyugdíjpénztára 685 milliárdos nyugdíjvagyont adott át

Határidőre átadta átlépő tagjainak vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak az OTP Magánnyugdíjpénztár - írja a pénztár közleményében. Az átadott vagyon 685 milliárd forintnyi eszközt tett ki. Végső határidő jövőhét kedd lett volna.

Világgazdaság | 2011. június 8. 08:32

Ennyit utalnak vissza az átverős kasszák

Négy magánnyugdíjpénztár túlzott költségelvonással sújtotta tagjait - állapította meg a napokban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A négy érintett magánnyugdíjpénztárból három vitatja, hogy indokolatlan költségekkel terhelte volna meg tagjait. Közülük kettő pedig perben támadta meg a határozatot.

MTI | 2011. március 13. 10:02

Íme a legjobb nyugdíjpénztárak! A tied köztük van?

Tavaly a 18 hazai magánnyugdíjpénztár klasszikus portfólióinak nettó hozama 5,41 százalék, kiegyensúlyozott portfólióinak hozama 8,57 százalék, növekedési portfólióinak hozama 10,97 százalék volt. Ezek elmaradnak ugyan az előző év kiemelkedően magas adataitól, azonban így is az éves infláció felett teljesítettek - tette közzé a pénzügyi felügyelet honlapján.

Pénzcentrum | 2011. január 28. 18:02

Villámgyorsan nő a pénztárban maradók tábora

Minden eddiginél többen jelentek meg ma az ONYF ügyfélszolgálatain, hogy kitöltsék a maradásról szóló nyilatkozatot. A délután fél kettes adatok szerint már összességében 67 500-an döntöttek a maradás mellett, míg csütörtök délelőtt a számláló csak 53 900-on állt. A hétvégi pihenő után még utoljára hétfőn van lehetőségük a pénztártagoknak dönteni, ismerve a mai adatokat, vélhetően komoly rohamra lehet számítani. Jelenlegi tudásunk szerint az sem elképzelhetetlen, hogy 80 ezer felett álljon meg a számláló január 31-én.

Pénzcentrum | 2011. január 27. 10:32

Nyugdíjmatek: Orbánék vajon számoltak ezzel?

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy elképesztően felpörgött a maradási nyilatkozatot kitöltők tábora az utóbbi napokban. A friss adatok szerint már 47 ezren vannak a nyilatkozók, és ha minden így marad, akkor elérheti a 70 ezret a maradást kitöltő pénztártagok száma. Ha feltételezzük, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók körében az egy tagra jutó vagyon legalább ötszöröse az átlagnak, akkor az állam által kalkulált közel 3000 milliárd forintos vagyon nyolcada a pénztáraknál maradhat.