Megjárja, aki trükközik a kötelezővel: íme a példák!

Pénzcentrum2010. november 3. 09:02

Csak az üzembentartó nevére köthető szerződés Miközben a híradások szinte egyöntetűen a kötelezős átlagdíjak csökkenéséről tudósítanak, 50-70 ezer autósnak biztosan kedvezőtlenebb lesz a jövő évi díja. Ők azok a (főként fővárosban lakó autósok), akik a kedvezőbb vidéki tarifa reményében vidéken élő családtagjaikat adták meg a jármű tulajdonosának, miközben ők voltak az üzembentartók. Mivel az idén már csak az üzembentartó köthet kötelezőt, az új szerződést már csak az ő nevükre szólhat - eleve magasabb díjkategóriában, ráadásul csupán A0-ás bónuszfokozattal.

Az új dilemma: parkolási bérlet vagy kedvezőbb kötelező?

A városban élő fiatalabb autósok mindig jóval magasabb kárkockázatot jelentettek a biztosítók számára, mind az idősebb vidékiek. Ezért főleg a fővárosban élő autótulajdonosok közül éltek sokan (óvatos becslések szerint is több tízezren) azzal a lehetőséggel, hogy az autót idősebb családtagjukra (szülő vagy nagyszülő) íratva jóval kedvezőbb kötelező és casco-biztosítást szereztek járművükre. A belvárosokban lakók eközben üzembentartóként a kedvező parkolási lehetőségekkel is élni tudtak.


Lantos Lóránt

"Az idei évtől azonban már csak az üzembentartó nevére köthető szerződés - hívja fel a figyelmet az új szabályozás eddig kevésbé figyelmet kapott vonatkozására Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. Ezzel a lépéssel akár csupán a kötelező kapcsán évi több tízezer forinttal is rosszabbul járhat az, aki eddig élt a fenti trükkel. Nem csupán városi és fiatalabb vezetői kategóriába kerül, de a bónuszbesorolását is A0 fokozatban kénytelen kezdeni. Az olcsóbb kötelező reményében megteheti ugyan, hogy a vidéki rokonát teszi meg üzembentartónak is, ebben az esetben azonban az ingyenes parkolási lehetőségének mondhat búcsút."

" A legjobb ilyen esetben még mindig az, ha az autós fenntartja korábbi kötelezős szerződését, erre az esetre ugyanis az új szabályozás nem terjed ki - javasolja a kotelezo.hu szakembere. Ám ha így dönt, akkor is biztosan kimarad az idei, 25-30%-ot is elérő általános díjcsökkenés kedvező hatásaiból." 

Szerzések és felmondások - lapozz!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

3 millió autós is olcsóbb díjat találhat magának novemberben

Könnyen az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden olyan autós lecseréli biztosítóját az idei kampányban, aki olcsóbb díjat talál magának. Az autósok 90%-a számára elérhető 10 ezer forint feletti rekordméretű megtakarítás ugyanis újabb jelentős veszteséget okozhat a hazai biztosítóknak, ami bizonyosan áremeléshez vezetne a jövőben - áll a Biztosítás.hu internetes portál elemzésében.

Címkék:
KGFB,