17 °C Budapest
Details from gas station. Gasoline pistols close up shot.

Dübörög a benzinturizmus: elképesztő roham indult Horvátországba

2022. november 8. 10:42

Sok baranyai és somogyi vállalkozó tankol még mindig Horvátországban, a hazai üzemanyagárak miatt ugyanis az utazással együtt is jobban megéri kint teletankolni a céges autókat. A jelenlegi hazai árak mellett a benzinen 140, a gázolajon 90 forintot lehet spórolni literenként - derült ki az ATV Híradó riportjából.

Szerdától Magyarországon 18 forinttal fog többe kerülni a benzin, így aki otthon nem 480 forintért tankol, azoknak érdemes leutazni Horvátországba, mert literenként nagyjából 140 forinttal lehet olcsóbban megtölteni a benzinüzemű autót.

A gázolaj itthon, ugyan 10 forinttal olcsóbb lesz, de még így is 90 forinttal kevesebbet kell fizetni a horvátoknál. Egy horvát benzinkutas azt mondja: annak ellenére hogy náluk csak piaci áron lehet tankolni, sok magyar jár erre a határ közeli kútra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm