26 °C Budapest
Több száz magyar benzinkúton kritikus a helyzet: valós veszély az üzemanyaghiány?

Több száz magyar benzinkúton kritikus a helyzet: valós veszély az üzemanyaghiány?

2022. június 29. 14:02

Nincs annyi üzemanyag, amennyi a korábbi évek szintjének megfelelő ellátást biztosítani tudna - mondta a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV-ben. Mint fogalmazott, nehéz kérdés, hogy meddig bírja a piac az ársapkákat, július-augusztus a turistaidőszak, ebben a két hónapban a legmagasabb a fogyasztás.

A Magyar Ásványolaj Szövetség valamennyi kiskereskedelemmel foglalkozó tagvállalata korlátozásokkal dolgozik, a technikában lehet különbség, forint- vagy literkorlát van a kutakon, és sokszor ez még a szabadáras prémiumtermékekre is igaz - mondta az ATV Start című műsorában Grád Ottó, a szövetség főtitkára.

Normál piaci körülmények között, a hazai ellátásból körülbelül a 70 százalék a hazai finomító által megtermelt benzin és üzemanyag, 30 százalékot import forrásból hoznak be a nagykereskedők, de az import mára lényegében teljesen eltűnt. A Mol jelenleg Magyarországon az egyetlen olyan vállalat, amely üzemanyagot képes előállítani, a finomító maximális kapacitással működik.

Grád Ottó szerint nehéz kérdés, hogy meddig bírja a piac az ársapkákat, július-augusztus a turistaidőszak, ebben a két hónapban a legmagasabb a fogyasztás.

A gyenge forint miatt még a világpiaci áras termék is versenyképes, tehát ennek sem lesz korlátozó hatása. A Covid utáni nagy turistaáramlás tovább fogja emelni a belső fogyasztást

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- mondta a főtitkár, aki mindenkit arra kért, hogy spóroljon.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?