1 °C Budapest
Befagyasztják a benzinárakat Magyarországon? Itt a kormány válasza!

Befagyasztják a benzinárakat Magyarországon? Itt a kormány válasza!

2021. október 21. 11:01

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón beszélt többek között az energiaárakról, a benzinárról, de arról is, hogy a 23-i nagygyűléseken nem lesznek korlátozások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón először arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban drámaian megnőttek az energiaárak. Ennek szerinte több oka van, de a legfőbb, a kormány álláspontja szerint, hogy az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat. Ahogy fogalmazott, „ez nyílt támadás a rezsicsökkentés ellen”.

Gulyás Gergely beszélt a rekordmagas benzinárakról is. Kérdezték tőle, hogy például Horvátországban befagyasztják egy szintnél az árakat, ilyesmire készül-e a magyar kormány? Gulyás azt válaszolta, hogy a kormány korábban alkalmazott ilyen lépést a jövedéki adó tekintetében, a kőolaj árának emelkedésével párhuzamosan csökken a jövedéki adó. De mint mondta, a magyar árak még így is a legolcsóbbak Európában. Jelenleg a kormány nem tervez egyéb intézkedést – mondta.

A miniszter beszélt arról is, hogy a magyarok ha akarnak, bárhol viselhetnek maszkot, de ezt jelenleg a kormány nem írja elő, ilyen döntés nem született. Mint mondta, az október 23-i nagygyűléseken sem lesz semmilyen korlátozás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?