2 °C Budapest

Nagy gond a Tescónál: alapvető árucikkek napokig hiányozhatnak a polcokról

Pénzcentrum
2016. július 23. 10:02

Komoly problémává duzzadt a munkaerőhiány a Tesco áruházlánc gyáli országos frissáru-elosztó központjában. Akadályokba ütközik a megrendelt termékek kiszállítása az üzletekbe - írja a Magyar Idők.

Alapvető árucikkekből napokig tartó készlethiány, szűkített kínálat, országszerte akadozó áruházi kiszolgálás vált jellemzővé a Tesco-üzletekben, ezt számos városban, illetve Budapesten is érzékelik a vásárlók. A Gyálon működő központi elosztó raktárban nemrég többen felmondtak, a munkaerőhiány miatt naponta ütközik problémákba az üzletlánc ellátása - olvasható a lapban.

A nyár végén néhány egységben úgy dönthetnek, korlátozzák a nyitvatartást, illetve egyes kevésbé fogyó termékcsoportokat kivonhatnak a kínálatból.

Több budapesti, illetve például a kanizsai, a hódmezővásárhelyi, a győri, a dunakeszi, a várpalotai, illetve a szegedi áruházakból jelezték, hogy nem kapnak időben árut, akadozik a raktárak feltöltése. Emiatt egyre gyakoribb, hogy üres polcok fogadják a vásárlókat - mondta a lapnak az egyik legnagyobb forgalmú budapesti Tesco-hipermarket neve elhallgatását kérő kereskedelmi igazgatója. Mint jelezte, 

a Gyálon lévő központi raktárban a munkaerőhiányból fakadó túlterheltség, illetve a még mindig alacsonyan tartott fizetések miatt mondtak fel többen a közelmúltban.

A több száz féle friss áru elosztását országosan kezelő gyáli telephelyen jellemzően napi tíz órában, havonta néhány szabadnappal, átlagosan 90-100 ezer forintért dolgoznak az árupakolók.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. a lap megkeresésére annyit közölt, hogy a problémát átmeneti, szezonális készlethiány okozza, aminek megoldásán folyamatosan dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem