A magyar áruházlánc tragédiája: mindennek vége

Pénzcentrum
2012. december 19. 05:32

Búcsúzik a Bricostore Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Megszámláltattak a Bricostore napjai Magyarországon: egészen pontosan 13 nap van hátra a barkácslánc működéséből. A barkácslánc honlapjára és Facebook-oldalára kedd éjszaka feltett hirdetmény szerint a vidéki áruházak december 20-án bezárnak, a budapesti üzletek ugyanakkor még várják a vevőket (az év végégig). Az áruházlánc marketingesei még azt is ráírták a plakátra, hogy "Köszönjük a 14 év bizalmat!".

A végkiárusítás már hetekkel ezelőtt elkezdődött, információink szerint a készletek gyorsan fogynak - köszönhetően a jelentős árengedményeknek. A leárazás jelenleg 60 százaléktól indul, a készleteket egy hete töltötték fel utoljára. A vásárlóknak érdemes figyelniük arra, hogy a Bricostore készletei folyamatosan csökkennek, így korántsem biztos, hogy megtalálják azt, amiért ellátogatnak a kilenc áruház valamelyikébe.

Forrás: bricostore.hu


Százak kerülnek utcára

Mint arról novemberben a Pénzcentrum.hu beszámolt, december 31-ével kivonul Magyarországról a barkácslánc. Az üzletlánctól több száz dolgozót bocsátanak el. Szakértői vélemények szerint a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

Új üzletlánc érkezhet Magyarországra! Biztosan lenyomja az árakat - KATTINTS!

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

Mi lesz a garanciával?

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem