16 °C Budapest
Aerial top down view of the parking lot with many cars of supermarket shopping center shoppers in the city grocery store

Szövetségre lépett a Tesco és az Ikea: jönnek az átvételi pontok a hipermarket parkolóiban?

2023. december 12. 07:15

Az Ikea 2024 őszéig további 70 Tesco áruházra terjeszti ki click-and-collect szolgáltatását az Egyesült Királyságban. A hír kapcsán érdeklődtünk a Tesco Magyarországnál is, hogy tervben van-e hasonló együttműködés az Ikeával.

A neves bútor-kiskereskedő, az Ikea 70 további Tesco áruházi helyszínnel bővíti mobil átvételi pontjait a szigetországban - írja a retailgazette.co.uk. A cikk szerint a lépés célja, hogy növeljék a vásárlók számára a click-and-collect szolgáltatás kényelmét.

Ez az új funkció lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a Tesco áruházak parkolójában felállított átvételi pontokon is átvehessék az Ikea webshopjában megrendelt termékeket. Az átvételi szolgáltatás 100 font feletti rendelések esetén ingyenes lesz, míg az ezen összeg alatti rendelések esetén 5 font díjat kell fizetni.

A program tavaly szeptemberben debütált az Egyesült Királyság különböző helyszínein, többek között Blackburnben, Burgess Hillben, Cambridge-ben, Derehamben, Doncasterben, Horwichban, Liverpoolban, Stockportban, Peterboroughban, Basildonban, Aylesfordban és Crawleyban.

Jakob Bertilsson, az Ikea UK országos ügyfélteljesítési vezetője izgatottan nyilatkozott a fejlesztésről. Kijelentette, hogy a mobil átvételi pontok országos bevezetése jelentős lépés a Tescóval való együttműködésükben. Célja, hogy az Ikea közelebb kerüljön a fogyasztókhoz az egész Egyesült Királyságban.

Bertilsson hozzátette továbbá, hogy a vásárlói vásárlási szokások folyamatos fejlődésével és változásával tervezik szolgáltatási kínálatuk bővítését. A cél az, hogy az Ikeában való vásárlás minden eddiginél kényelmesebb, elérhetőbb és megfizethetőbb legyen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarországon is várható hasonló együttműködés?

Érdeklődtünk a Tesco Magyarországnál is, hogy tervben van-e hasonló együttműködés a svéd bútoróriással idehaza, cikkünk megjelenéséig ugyanakkor nem kaptunk választ kérdéseinkre. Így a hazai bútorvásárlók egyelőre kényetelenek beérni a 3 Pest környéki áruházzal, illetve a vidéki tervezőstúdiókkal, amelyeket jelenleg Debrecenben és Pécsett érhetnek el a vásárlók.

Az IKEA Tervezőstúdióban a vásárlóknak lehetőségük van megtekinteni egyes termékeket, a helyszínen pedig a szakértő munkatársak személyre szabott ötletekkel, tanácsokkal látják el őket

– mondta el Aszódi Gergely, a vidéki tervezőstúdiók projektvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem