13 °C Budapest
Budapest, 2013. december 20.Online pénztárgép által kiadott nyugta a NAV ellenõrzõ kódjával Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján 2013. december 20-án. A SPAR megkezdte az online kassza átállást, a múlt hétvégétõl öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val.MTI Fotó: Kallos Bea

Így trükköznek az önkiszolgáló kasszákkal Magyarországon: az Auchan, Tesco, Lidl, Penny is érintett

2023. november 14. 14:46

Csalás miatt nyomoznak egy férfival szemben, aki a megvásárolni kívánt termékekre jóval olcsóbb áruk vonalkódjait ragasztotta fel, így az önkiszolgáló pénztárnál jóval kevesebbet fizetett. Ezt ötször is el tudta játszani, hatodszorra bukott le. A nagy hazai boltláncok közül szinte mindegyiknek vannak önkiszolgáló egységei, így szinte kivétel nélkül érintettek lehetnek hasonló bűncselekményekben.

Csalás miatt nyomoz a Miskolci Rendőrkapitányság egy 36 éves újcsanálosi férfival szemben, aki egy miskolci áruházban a megvásárolni kívánt termékekre jóval olcsóbb áruk vonalkódjait ragasztotta fel, és több terméket nem blokkolt be. A police.hu beszámoljója szerint férfi az árukat – többek között élelmiszereket és játékokat – az önkiszolgáló pénztárnál az alacsonyabb ár alapján fizette ki, így közel százötvenezer forint kárt okozott.

A hatodik ilyen akciójánál kapcsolták le, amikor az üzlet alkalmazottai észlelték az átárazást, és értesítették a rendőrséget. A csalót az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozóknak a kihallgatása során elmondta, hogy magasnak tartotta az árakat, ezért nem szeretett volna a termékekért annyit fizetni.

A Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - tette hozzá a rendőrség honlapja.

Szinte minden nagyobb áruházat érint a probléma

A Pénzcentrum tavaszi körképéből kiderült, hogy Magyarországon az Aldi teljesen egyedüliként az általunk megszólaltatott boltok közül nem alkalmazott önkiszolgáló kasszákat Magyarországon - így őket nem is érintik a fenti bűncselekmények.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A Spar akkor közölte, náluk több mint 160 üzletben működik önkiszolgáló kassza, a számuk országszerte meghaladta a 650 darabot,
  • Az Auchan arról számolt be, hogy náluk mind a 24 magyarországi üzletben található már önkiszolgáló kassza. Így összesen 350 darab ilyen pénztárral rendelkeztek áprilisban.
  • A Tesco-áruházak közel 80 százalékában szintén működik már önkiszolgáló kassza.
  • A Penny tavasszal arról számolt be, hogy mindössze 12 üzletükben üzemelt önkiszolgáló egység.
  • A Lidl 78 áruházában szintén működött már ilyen rendszer.

Címlapkép: Kallos Bea, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem