Pesto sauce, guacomole, ketchup, mustard, barbecue sauce in bowls. On dark rustic background

Tovább dagad a Barilla-botrány: arcpirító áron adják a másutt filléres szószokat Magyarországon

2023. augusztus 2. 16:32

Újabb bizonyíték az olcsó nyugati Barillára: a bazsalikomos genovai pesto szósz és a húsos bolognai paradicsomszósz is kétszer annyiba kerül Magyarországon, mint Olaszországban.

Meglepő fényképet tett közzé az Instagramon az Olaszországban nyaraló Kamocsay Ákos borász: a sztoriban megosztott fotón az látható, hogy a Barilla bazsalikomos genovai pesto szósz terméke 2,98 euróba, míg a márka marha- és sertéshúsos bolognai paradicsomszósza 3,69 euróba kerül Olaszországban. A mai, kifejezetten gyenge, 388 forintos árfolyammal számolva a fenti árak 1 156 és 1 432 forintot jelentenek.

Forrás: Instagram ezerjo
Forrás: Instagram ezerjo

Ezzel szemben a szóban forgó termékeket Magyarországon 2 199 illetve 2 599 forintos árakon vásárolhatjuk meg a borász által megosztott Instasztori alapján: a genovai pesto szósz tehát 47,3 százalékkal, a bolognai paradicsomszósz pedig 44,9 százalékkal olcsóbb Olaszországban, mint itthon.

Nem csak a szószok, a tészták is drágábbak itthon

A múlt héten mi is foglalkoztunk azzal a jelenséggel, hogy a Barilla tésztatermékei akár négyszer drágábbak a magyarországi üzletekben, mint kint Olaszországban. Akkor azt írtuk, hogy az ilyen jelentős árkülönbözetet már igen nehéz megindokolni, ám az egyik elfogadható magyarázat az lehet, hogy Magyarországon teljesen máshogy pozícionálják a márkát, mint Nyugat-Európában, ebből pedig az következik, hogy a hazai forgalmazók jelentősen magasabb árat is elkérhetnek a Barilla termékeiért, mint tőlünk nyugatabbra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem