5+1 tipp: Valentin-nap fillérekből - így spórolhatsz

Pénzcentrum
2012. február 14. 10:37

"Akkor ünneplem a Valentin-napot, amikor az amerikaiak a busójárást" - hangzik a szerelmesek ünnepét ellenzők egyik nyomós érve. Ma azonban menthetetlenül elérkezett a Valentin-nap, ami bizony komoly veszélyt jelent pénztárcánkra is. A Pénzcentrum.hu azonban most is tud néhány tuti spórolási ötletet.


Súlyos tízezrekbe is fájhat a szerelmesek ünnepének már-már kötelező megünneplése: a drága virágcsokrok, elegáns vacsorák, költséges programok bizony megdobhatják februári kiadásainkat. A Pénzcentrum.hu azonban most is segít: 5+1 tippet mutatunk a pénztárcabarát Valentin-naphoz.

1. Egy szál virág is elég

Manapság egy különlegesnek egyáltalán nem nevezhető csokorért az árusok játszva elkérnek 2-3 ezer forintot. Azonban örök igazság, hogy egy szál rózsa (vagy más mutatós virág) is elegáns ajándék lehet kedvesünknek, és ezer forintnál ritkán kerül többe.

2. Csokrot a diszkontból

Az elmúlt években vált divattá, hogy a hipermarketekben, diszkontokban is kaphatunk csokrokat - általában diszkont áron, azaz a virágboltokhoz képest jelentős árkedvezménnyel. Igaz, nem egyediek, és leggyakrabban nem is magyar virágból készülnek, de sok esetben ugyanolyan mutatósak, mint virágbolti társaik. Érdemes a pénztárak környékén keresgélni.

3. Egy olcsó program: irány az Állatkert!

A szerelmespárok, házaspárok szívesen választják romantikus andalgásuk helyszínéül a Budapesti Állatkertet. Nekik kedveskedik most az intézmény Valentin-napi akciójával. Azok a párok, akik február 14-én elmennek az Állatkertbe, és megcsókolják egymást a bejáratnál, egy belépőjeggyel bemehetnek ketten. Így - ha a felnőttjegyeket nézzük- 2100 forintot is spórolhattok.

4. Ajándék: keresd a leértékeléseket

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A karácsony utáni leárazások utolsó napjait éljük, így meglepően olcsón találhatunk ajándékot kedvesünknek. A fehérneműboltok például még ezekben a napokban is nagy, akár 70 százalékos kedvezményeket is kínálnak. Ha elég ügyesek vagyunk, kihúzhatjuk a Valentin-napi ünneplést a hét végéig, ekkorra talán az ünnephez kötődő termékek árát is lejjebb viszik a kereskedők.

5. Romantikus vacsora: inkább otthon

Fölösleges akár 10-15 ezer forintot is kiadnunk egy elegáns vacsorára, az otthoni (akár közös) főzés is jól működhet - kezdőbb szakácsok esetleg rendelhetnek is. Néhány száz forintért varázsolhatunk romantikus körítést - piros szalvéta, gyertyák, stb. Az igazán profik visszatartják a Valentin-napi vacsorát úgy kilenc napig, azaz a Torkos Csütörtökig.

+1: Most érdemes utazni

A legtöbb hazai szálloda is készül az ünnepre, különleges, pároknak szóló ajánlattal. A hotelekben ezekben a napokban kedvezményes ajánlatokkal, speciális kínálattal (például ajándék vacsora, pezsgő, masszázs, ajándék éjszaka) várják a szerelmeseket. Spórolós ötlet lehet - és egyben az ajándéknak is beillik- ha most lepjük meg repülőjeggyel párunkat: az elmúlt napokbana légitársaságok komoly akciókkal csábítanak, rég találkozhattunk olyan olcsó jegyekkel, mint most.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem