Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 31. kedd Angéla, Petronella
Hírek » Vállalkozás

Újabb Márka hagyja el Magyarországot?

A mindenki által jól ismert Márka üdítőital hamarosan már nem csak Magyarországon lesz kapható. A tervek szerint ugyanis a balkáni országok piacára is betörnek.


A Márka üdítők gyártói többé már nem csak a magyar piacra koncentrálnak, hanem a Balkán országaira is. Pécskövi Tibor, a termelést végző Márka Üdítőgyártó Kft. egyik tulajdonosa nemrég azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy Magyarország mellett Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Monetenegró, Bulgária és Románia piacára szeretnének betörni.

A tulajdonosok idén őszre, de legkésőbb jövő tavaszra tervezik a külföldi piacra lépést. Terveik szerint saját disztribúciós hálózatot, és képviseletet hoznának létre az egyes országokban. Emellett némiképpen a receptúrán is változtatnak, Szerbiában például nem ugyanazok az ízek lesznek, mint itthon. Ennek oka, hogy a termékeket a fogyasztók igényeihez kell igazítani - fogalmazott az ügyvezető.

Bár az utóbbi időben itthon is látható fejlődést produkáltak az árbevételben (míg 2010-ben 500 milliós volt a bevételük, idén 3,5 milliárddal számolnak), a közeljövőben már a külföldi piacoktól várják az árbevétel jelentősebb hányadát.

 

 

 

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kiderül a nagy nyugdíjtitok: százezrek nyomorognak emiatt
Te emlékszel még, mennyi volt az átlagnyugdíj 2010-ben?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Brutális, mennyi füstöt szívunk be naponta

Kedden van a dohányzásellenes világnap, így ennek alkalmából megszereztünk egy világtérképet, amin több, dohányzással kapcsolatos adatot is összegyűjtöttek. Magyarország szempontjából a leginkább...

Elképesztő, de igaz: citrommal is lehet tüzet gyújtani

Hiszed vagy sem, klasszikus tűzgyújtásra alkalmas eszköz nélkül is lehet tüzet csiholni, és még fadarabokat sem kell egymáshoz dörzsölni. Egy citrom segítségével ugyanis olyan elektromos töltést...
 
NÉPSZERŰ
FRISS