22 °C Budapest
Lebukott a kiskőrösi szeszkereskedő: 1,6 milliárdnyi áfát spórolt meg ezzel a trükkel

Lebukott a kiskőrösi szeszkereskedő: 1,6 milliárdnyi áfát spórolt meg ezzel a trükkel

MTI
2021. október 14. 10:44

Egy Kiskőrösről irányított, szeszes itallal kereskedő, a költségvetésnek több mint másfél milliárd forint kárt okozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a szervezet csütörtökön. A gyanú szerint a banda tagjai Lengyelországból származó sörrel és jellemzően szlovák cégeken keresztül számlázott, minőségi alkoholtermékekkel kereskedtek. Az italokat folyamatosan cserélődő, strómanok vezette "bukó" cégeken futtatták át fiktív számlákkal, majd nagykereskedőknek értékesítették. Ezzel a módszerrel több mint 1,6 milliárd forint áfát és népegészségügyi termékadót csaltak el.

Az ügy felderítésében több mint száz pénzügyi nyomozó, járőr, revizor és informatikus vett részt. Az ország huszonöt pontján foglaltak le bizonyítékokat, tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként, a bűncselekménnyel okozott kár megtérülésére pedig hat ingatlant zároltak. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a négy őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem