24 °C Budapest
Fast fashion background with pile of cheap, low quality clothes. Garment made in unjust, inhumane conditions idea. Environmental impact, carbon emissions concept

Óriási bejelentést tett a Zalando: ez a magyar vásárlókat is komolyan érinti

2024. május 7. 15:15

A Zalando az első negyedévben növekedést és javuló nyereségességet ért el, köszönhetően a választék minőségének növelésére, az életstílus-kínálat bővítésére, a vásárlói élmény inspirálóbbá tételére és a logisztikai partnerségek szélesítésére alapuló aktualizált stratégiájának sikeres megvalósításának - ismertette eredényeiet a Zalando.com. .

A Zalando, mint az egyik legnagyobb páneurópai divat- és életmód e-kereskedelmi platform, jelentős növekedést és javuló nyereségességet ért el az év első negyedévében. A vállalat sikereit az aktualizált stratégiájának köszönheti, amely a Business-to-Consumer (B2C) és Business-to-Business (B2B) növekedési vektorokra összpontosít. Az első negyedév során a bruttó árumennyiség (GMV) 1,3%-kal, 3,3 milliárd euróra nőtt, míg a bevétel 2,2 milliárd eurót tett ki. A korrigált EBIT 28,3 millió euróra emelkedett, ami jelentős javulást mutat az előző év azonos időszakához képest.

Dr. Sandra Dembeck pénzügyi igazgató szerint az ügyfelek és partnerek pozitív visszajelzése megerősíti a stratégia sikerét. A B2C szegmensben a vállalat különös figyelmet fordított a minőségi választék bővítésére és az inspiráló vásárlói élmény javítására. Példaként említhető az "On" prémium sportmárka bevezetése 22 piacon és egy új mérettanácsadás eszköz alkalmazása Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban.

Az életstílus-kínálat terjeszkedése is eredményes volt, többek között egy exkluzív kapszulakollekció indításával "Cinema Club" néven az Aspesi olasz tervezőmárkával együttműködve. Az új Designer-élmény tovább erősítette a Zalando pozícióját a luxus divat területén. A tartalom integrálása a kereskedelembe szintén fontos szerepet játszik a B2C stratégiában. A Zalando Assistant új funkciója lehetővé teszi a hangalapú interakciót, míg a Trend Spotter inspirálja a vásárlókat Európa legnagyobb divatfővárosaiban uralkodó trendekkel.

A B2B üzletágban további öt partner csatlakozott a ZEOS többcsatornás teljesítéshez, így bővülve 27 kereskedőre. Ezen felül egy sikeres belga női ruházati márka, LolaLiza is bővítette együttműködését a Zalandóval. Az első negyedéves teljesítmény alapján a Zalando megerősíti 2024-re vonatkozó előrejelzését: GMV és bevételnövekedést vár 0%-5% közötti tartományban, valamint nyereséges növekedést tervez elérni 380 millió euró és 450 millió euró közötti korrigált EBIT-tel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 19. 16:13
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem