17 °C Budapest
Lakatos István, a Bravogruop Holding vezérigazgatója, az RTL-en futó Cápák között című üzleti showműsor Cápája.

Lakatos István: 7 fontos idézet csúcsvállalkozóktól, amit minden üzletembernek meg kell szívlelnie

2024. május 5. 11:33

A Pénzcentrum kérésére Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója, illetve az RTL-en futó üzleti showműsor, a Cápák között befektetője megosztotta 7 kedvenc idézetét meghatározó magyar és nemzetközi vállalkozóktól, tudósoktól, amelyeket érdemes megszívlelni.

A Cápák között 7. évadának hét része kapcsán 7 részes cikksorozatot indít a Pénzcentrum. A Cápák segítségével arra igyekszünk majd, 7 kérdésre felfűzve válaszokat kapni, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozóvá válhasson Magyarországon.

Sorozatunk első részében Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója hozott 7 fontos idézetet csúcsvállalkozóktól, amelyeket szerinte minden üzletembernek meg kellene szívlelnie. Íme István kedvenc gondolatai, amelyeken jól tükröződik a Pénzcentrumnak adott interjújában is elhangzott hitvallása, miszerint a sikeres vállalkozáshoz is "a kulcsszó az optimizmus, és az állandó változáshoz való alkalmazkodás".

Egy vállalat sohasem áll meg. Vagy nő, vagy fogy.

- Henry Ford, amerikai üzletember, a Ford Motor Company alapítója, az autóipar, a futószalagos gyártósor és a modern tömeggyártás egyik úttörője.

Még a jó döntés is rossz döntés, ha túl későn hozzák meg.

- Lee Iacocca, olasz származású amerikai üzletember. 1946-ban lépett be a Ford Motor Company-hez, mint mérnök, de gyorsan átment a kereskedelemhez. A ranglétrát végigjárva 1970-től egészen 1978-ig a cég vezérigazgatója volt. 1979-től pedig, 1992-es nyugdíjba voulásáig a Chrysler igazgatóságának elnöke és vezérigazgatója.

A kudarcnak ezer és egy oka van, a siker önmagáért beszél.

- Lakatos Péter, a Bravogroup Holding tiszteletbeli elnöke, aki egyben az MGYOSZ társelnöke és a Videoton társvezérigazgatója.

Aki egyszer kereskedő volt, az az is marad.

- David Ogilvy, üzletember, az Ogilvy & Mather reklámvállalat alapítója, reklámszakember. David Ogilvy, a „reklámszakma atyja”, közel öt évtizedes pályafutása alatt átformálta az amerikai és ezen keresztül a nemzetközi reklámszakma arculatát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nincs egyensúly a munka és a magánélet között. Választási lehetőség van.

- Jack Welch, amerikai üzletvezető, vegyészmérnök és író volt. 1981 és 2001 között a General Electric elnök-vezérigazgatója volt. Amikor Welch nyugdíjba vonult a GE-től, 417 millió dollár végkielégítést kapott, ami az addigi legnagyobb ilyen kifizetés az üzleti életben.

Az elégedetlen vevők mindig gondot jelentenek, de egyben a legnagyobb lehetőségedet is.

- Bill Gates, amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, a Microsoft alapítója, filantróp, a világ egyik leggazdagabb embere. 

Ha egy új elmélet nem egy gyermekek számára is jól érthető, konkrét képből indul ki, akkor valószínűleg semmit sem ér.

- Albert Einstein, német Nobel-díjas elméleti fizikus; a 20. század talán legmeghatározóbb tudósa.

Fotó: RTL Magyarország

 

NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem