18 °C Budapest
Thermal lake with a fountain in thermal health spa resort complex Hajduszoboszlo. Blue summer landscape. Hungary.

Megindult a gigaroham a legjobb wellness ajánlatokért: tényleg ez lehet 2024 slágere?

2024. március 22. 14:02

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik Magyarország egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalának adatai szerint. A két- és a hároméjszakás tartózkodás a legnépszerűbb, ezek összesen a foglalások 80 százalékát teszik ki. A hosszabb kikapcsolódáshoz többen választanak hotelt, nagyobb létszámnál pedig vendégházba, apartmanba vagy panzióba foglalnak. Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezetik a legnépszerűbb úti célok listáját. Eddig a márciusban az online kifizetett összegek közel 30 százalékát fizették SZÉP kártyával.

Egy rövidke lélegzetvétel után máris itt a következő hosszú hétvége, a négynapos húsvét, és az április nyolcadikáig tartó tavaszi szünet. A Szallas.hu adataiból kiderül, hogy a húsvéti foglalások 73 százaléka non-hotel szállástípusba (apartman, vendégház, panzió stb.), 27 százaléka hotelbe szól. Utóbbi esetén a négycsillagos kategória a legkeresettebb, a vendégek 14 százaléka választotta. De nem sokkal maradtak le a háromcsillagos szállodák sem (11%). 

A foglalások 43%-a két éjszakára, 36%-a három éjszakára, 20%-a pedig egy éjszakára szól. Úgy tűnik, hogy a hosszabb kikapcsolódásra vágyók körében népszerűbbek a hotelek: 3 éjszakás tartózkodásnál a vendégek közel harmada választott szállodát

– ismertette a részleteket Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője. Az átlagos foglalásonkénti vendégszám alapján a családok többsége és a több fős társaságok nagyobb arányban választanak szállást az apartman, panzió és a vendégház kategóriából.

„A non-hoteleknél 3,9 fő, míg a szállodáknál 2,8 fő az átlagos létszám/foglalás" – mondta a sajtószóvivő. További érdekesség, hogy az egy fős utazások száma ezúttal kimondottan alacsony (3%), és csaknem minden harmadik húsvéti utazó wellness-szálláshelyen pihen. Vannak olyan szállásadók, akik 15-20 százalékos kedvezményes, tematikus csomagokkal várják a feltöltődni vágyókat. Sokan gyermekprogramokkal készülnek - jellemzően kézműves foglalkozásokkal, tojásfestéssel, tojásfutammal, arcfestéssel várják a kicsiket, de lesz, ahol bohóc szórakoztatja majd őket. Persze a felnőttek sem maradnak program nélkül: sok helyen sztárvendég énekel majd a vacsora közben.

A legnagyobb turisztikai régiók közül Észak-Magyarország a legnépszerűbb a portál húsvéti foglalásainak negyedével. Pillanatnyi állás szerint hármas holtversenyben a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követik a sorban - a foglalások 12-12 százalékát tették meg eddig ezekbe a régiókba. A települések közül Eger, Gyula, Hajdúszoboszló a legnépszerűbb jelenleg mind foglalási szám, mind vendégéjszakaszám alapján.

Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Hévíz, Nyíregyháza és Siófok is a top tíz úti cél között szerepel a szállásfoglaló oldal foglalási darabszámai alapján.

A bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakaszám alapján az egy főre eső átlagos éjszakánkénti ár 12 824 forint. Január óta ismét a pihenésre fordítható (csak) a SZÉP kártya és az emberek el is kezdték használni. 2024 januárjától ismét csak a pihenésre fordítható a SZÉP kártya, és ez meg is érződik a foglalásokon. „Eddig márciusban az online kifizetett összegek 28,3%-át fizették SZÉP kártyával" – mondta Kelemen Lili.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A húsvéttal indul a tavaszi szünet, de nem ér véget vele, hiszen sokan időzítik utazásukat inkább a hosszú hétvége utánra. „A húsvétot követő héten csaknem a négynapos ünnep számait hozzuk, így a teljes tavaszi szünetben szinte duplázzuk a hosszú hétvége eredményeit" – mondta a sajtószóvivő.

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a foglalási darabszámok alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

  1. Eger
  2. Gyula
  3. Hajdúszoboszló
  4. Pécs
  5. Szeged
  6. Miskolc
  7. Budapest
  8. Hévíz
  9. Nyíregyháza
  10. Siófok

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a vendégéjszakaszám alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

  1. Eger
  2. Gyula
  3. Hajdúszoboszló
  4. Pécs
  5. Szeged
  6. Miskolc
  7. Budapest
  8. Hévíz
  9. Nyíregyháza
  10. Siófok

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a foglalási darabszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

  1. Eger
  2. Gyula
  3. Pécs
  4. Budapest
  5. Szeged
  6. Hajdúszoboszló
  7. Miskolc
  8. Zalakaros
  9. Nyíregyháza
  10. Siófok

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a vendégéjszakaszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

  1. Eger
  2. Gyula
  3. Hajdúszoboszló
  4. Pécs
  5. Zalakaros
  6. Szeged
  7. Nyíregyháza
  8. Miskolc
  9. Siófok
  10. Budapest

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm