16 °C Budapest
Traffic conditions on foggy morning on winter road. The car can barely be seen. Space for text. Selective focus

Ez a három vármegye még nem szabadul a ködtől: karácsonykor se várható sokkal jobb idő

2023. december 21. 07:32

Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hg. 75-80 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések. Megjegyezték, hogy észak felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet. 

A köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható, reggel, kora délelőtt lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. Estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet. A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 9 fok valószínű.

Citromsárga riasztás van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben köd miatt, ami azt jelenti, hogy tartós (> 6 óra) sűrű köd várható, a látástávolság pár száz méter. Továbbá Borsodban és Szabolcsban, valamint Győr-Moson-Sopron vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, ezért elsőfokú riasztást hirdettek a szél miatt - olvasható az OMSZ honlapján.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Reggelig és estétől többfelé, napközben szórványosan valószínű eső. Főleg hazánk északkeleti harmadán, illetve a hegyekben helyenként havas eső, havazás is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban általában -1, +4, délután 3, 9 fokot mérhetünk.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de a nap második felében északkeleten átmenetileg csökkenhet a felhőzet. Többfelé várható csapadék. Az esőt észak, északkelet felől egyre inkább havas eső, havazás válthatja, majd az északkeleti országrészben átmenetileg csökkenhet a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +4 fok között várható. Délután északkeleten csupán kevéssel fagypont fölötti, míg délnyugaton 7 fok körüli értékekre van kilátás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vasárnap, Szenteste napján nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Több helyen várható csapadék. Hazánk délnyugati felén főleg eső, havas eső, északkeleten inkább havazás, havas eső, majd ott is egyre inkább eső valószínű. A nap második felében délnyugat felől csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában -3, +3, a havas északkeleti tájakon -8, -4 fokot mérhetünk. Délután 1, 10 fok valószínű, továbbra is északkeleten lesz a hidegebb idő.

Karácsonykor hétfőn jobbára borult lesz az ég, majd egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőzet. Elszórtan előfordulhat eső. A délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A minimum 0 és +7 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. Kedden nagyrészt erősen, majd gyengén felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső. Sok helyütt kísérik erős lökések a nyugati, északnyugati irányú szelet. Hajnalban 0, +7, délután 7, 13 fokot mutathatnak a hőmérők. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem