A camel lying and resting in Petra in jordan

Indul a roham az őszi wellnessekért: aki most nem siet, lemarad az olcsó ajánlatokról

2023. augusztus 18. 09:59

Kifejezetten jó utószezonra számítanak a kiutaztatók, az augusztus végén záruló főszezon után a tengerparti nyaralásoktól a kulturális körutazások, európai városlátogatások és a mediterrán, illetve egzotikus hajóutak felé fordul a kereslet fókusza - írja a Világgazdaság. Horvátország iránt sem szűnt meg az érdeklődés. A főszezoni áraknál valamivel olcsóbban is lehet találni a tengerparti nyaralóhelyekre szervezett utazási csomagokat a hazai irodák kínálatában.

Még tart a nyári főszezon, az utószezon lényegében az iskolakezdéssel, illetve az utolsó augusztusi napokban startol el. Ilyenkor érzékelhetően csökken a kereslet a tengerparti utazások iránt, de nem szűnik meg teljesen. Sőt, sokan éppen ilyenkor utaznak, kihasználva a még mindig kellemes időjárást és olcsóbb árakat. "A fordulópont az iskolakezdés, amin túltekintve idén kifejezetten jó utószezoni forgalomra van esély a beérkezett foglalások alapján" - mondta a lapnak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Már annyi a foglalás őszre is az utazási irodáknál, hogy sok helyen már rég beteltek az időpontok.

Az őszi időszak egyik sztárja Izrael, a másik Jordánia - írják. Hamarosan a tengerparti nyaralások utószezonja mellett elkezdődik a kulturális körutazások és a csoportos városlátogatások igazi szezonja is. A kedvelt olasz, francia és spanyol régiók és nagyvárosok szeptembertől, októbertől látványosan megtelnek turistákkal. A divatos mediterrán városok mellett Nagy-Britannia és Írország is nagyon izgalmas célpont, nem véletlenül folyamatos az érdeklődés e területek iránt – jelezte Bakó Balázs. A Magyarországról autóbusszal szervezett kulturális körutazások térképén főként csehországi, lengyelországi és németországi körutazások szerepelnek, de a Franciaországba és Olaszországba autóbusszal szervezett körutazások is népszerűek - írják.

Nemcsak az őszi utakat kezdik tervezni a legtöbben nyár végén, hanem ilyenkor már megindulnak a télből a nyárba készülők körében is a foglalások az olyan kedvelt ázsiai országokba, mint Thaiföld. Októberben, novemberben eljön a hosszabb távú és időtartamú kulturális körutazások szezonja, egyes ázsiai destinációk, mint Vietnám, Kambodzsa, Japán és Kína, újra nagy számban jelennek meg a kínálatban. Ugyanakkor a repülőjegyek ára drasztikusan megemelkedett az elmúlt két évben, 350-400 ezer forint alatt már nemigen lehet tengerentúli repülőjegyeket foglalni.

Idén a belföldi foglalások száma szinte minden időszakban a tavalyi rekordév alatt van kisebb-nagyobb különbséggel

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta el Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője, hozzátéve: a szeptemberi időszakra körülbelül 11 százalékkal kevesebb a foglalás, mint 2022-ben ilyenkor. Vannak, akik jó előre terveznek, és már az október 23-i hosszú hétvégére foglaltak szállást, de ez nem tömeges. A szakértő szerint szeptemberhez képest összességében az októberi–novemberi, jellemzően wellnessidőszak iránt fokozottabb az érdeklődés. Nyárutón Észak-Magyarország átveszi a vezetést a Balatontól, miután akkor már minden ötödik foglalás oda szó. A Balaton az őszi foglalások 17, a Dél-Alföld pedig a 13 százalékát fogadja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem