21 °C Budapest
In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.

Megint meggyűlt a MÁV baja a viharral: óriási késésekre kell számítani ezeken a vonalakon

2023. augusztus 5. 08:49

Az esti vihar okozta károk nehezítik ma hajnaltól a vasúti közlekedést. Rengeteg helyen fák dőltek a sínekre, illetve megrongálódott a felsővezeték, néhol pótlóbuszok indultak, sok helyen késések várhatók még most is. Több vonalon a nap folyamán állhat csak helyre a menetrendszerű közlekedés, de van ahol már el is hárították a problémát. A MÁVINFORM tájékoztatását közöljük egybegyűjtve.

15:23 - Késik az EuroCity

Terespol, Varsó, Katowice, Bohumin, Braclav, Pozsony felől Budapestre közlekedő Báthory EuroCity (EC 131) 90-120 perc késéssel várható a határállomásra. Így a Nyugati pályaudvarra körülelül 21:30-22 óra körül érkezhet meg.   

14:39 - Tokaj IC

A Keleti pályaudvarról menetrend szerint 11:15-kor, de jelentős késéssel elindult Tokaj InterCity (IC 564) csak Nyíregyháza állomásig közlekedik. Nyíregyházától másik vonatszerelvényre kell átszállni. Az IC utasai Debrecen állomásra a Záhonyból Debrecenbe 16:03-kor induló vonattal utazhatnak tovább.

14:28 - Kaposvár

A Keleti pályaudvarról Kaposvárra tartó Rippl-Rónai InterCity (IC 824) 75 perc késéssel, csak Dombóvár állomásig közlekedik. A Kaposvárra utazók a Dombóvárról Gyékényesre 15:59-kor induló személyvonatot (8236) vehetik igénybe.  

A Kaposvárról 16 órakor a Keleti pályaudvarra induló Rippl-Rónai InterCity (IC 823) kaposvári utasait pótlóbusz szállítja Dombóvár állomásra. Ott átszállnak az IC vonatszerelvényre.

11:59

Rákos és Rákosszentmihály között nem közlekedhetnek a vonatok a felsővezetékhez belógó faágak miatt, azok eltávolításáig. A Rákos-Pilisvörösvár viszonylatú S76-os vonatok csak Angyalföld-Pilisvörösvár között közlekednek. Vonatkimaradások is várhatók.

11:29 - Tokaj IC

A Nyugati pályaudvarról Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc érintésével a Keleti pályaudvarra menetrend szerint 8:23-kor elindult Tokaj InterCity (IC 652) 75 perc késéssel közlekedik. Emiatt csak Nyíregyházáig közlekedik. Nyíregyházáról a vonat eredeti menetrendje szerint mentesítőt indítanak Szerencs, Miskolc, Füzesabony, Hatvan érintésével a Keleti pályaudvarra.  

11:01

A Nyugati pályaudvarról Dabasra 10:18-kor és a Dabasról a Nyugati pályaudvarra 12:16-kor induló S21-es (2914 és a 2925) vonat nem közlekedik.

10:32 - Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon továbbra is 30-60 perc késéssel közlekednek a vonatok. A szakemberek még dolgoznak a hajnali viharkárok felszámolásán, a munka 7-8 óra hosszát is eltart. Járatkimaradások is várhatók szombaton napközben.

A Békés InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon. Az utasokat pótlóbusz szállítja Rákos és Maglód között. A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól.

10:19 - Miskolc

A Budapest–Miskolc vonalon a hajnali vihar miatt a vonatok jelenős, 60-180 perc késéssel közlekednek. A vonatkésések, járatkimaradások miatt az alábbi korlátozások érvényesek:

  • A Nyíregyházáról Szerencs, Miskolc érintésével a Keleti pályaudvarra 5:24-kor elindult Tokaj InterCity (IC 519) csak Gödöllő állomásig közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról Miskolcon át Kassára, illetve Sátoraljaújhelyre 8:15-kor induló Hernád-Zemplén InterCity nem közlekedik Budapest és Miskolc között. (IC 190)
  • A Keleti pályaudvarról Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Cegléd, Nyugati pályaudvar felé 7:15-kor induló Tokaj InterCity (IC 560) a Keleti pályaudvar és Gödöllő között nem közlekedett. Az IC vonat Gödöllőtől késéssel közlekedik. 
  • Az Egerből a Keleti pályaudvarra 7:06-kor elindult Agria InterRégió (IR 549) csak Hatvan állomásig közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról Egerbe 7:55-kor induló Agria InterRégió (IR 5500) csak Hatvantól közlekedik.
    A gödöllői S80-as vonatok nem közlekedek. 

Az InterCity vonatokat helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetik.

8:21 - Nyíregyháza, Miskolc, Keleti, Gödöllő

A Nyíregyházáról Szerencs, Miskolc érintésével a Keleti pályaudvarra 5:24-kor elindult Tokaj InterCity (IC 519) csak Gödöllő állomásig közlekedik. A Keleti pályaudvarról Miskolcon át Kassára, illetve Sátoraljaújhelyre 8:15-kor induló Hernád-Zemplén InterCity (IC 190) Gödöllőről indul.

7:11 - Neszmély és Süttő

Neszmély és Süttő állomás között vízátfolyás miatt nem közlekednek a vonatok. Az utasokat pótlóbusz szállítja.

6:44 - Budapest-Vác-Szob vonal

Nagymaros és Szob között a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszap átfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest – Vác – Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje. Az alábbi vonatok nem közlekednek:

  • A Nyugati pályaudvarról Vácra 6:15-kor induló S70-es (2412),
  • A Vácról a Nyugati pályaudvarra 7:34-kor induló S70-es (2447)
  • A Nyugati pályaudvarról Szobra 6:08-kor induló Z70-es (2312),
  • a Vácról Veresegyház érintésével a Nyugati pályaudvarra 6:35-kor induló S71-es (2527) vonat.

5:42 - 7:51 - Mezőtúr és Kétpó, békéscsabai vonal

Mezőtúr és Kétpó között mindkét vágányon tartós felsővezetéki zárlat akadályozta a vasúti közlekedést. A békéscsabai vonalon jelentős késésekre kellett számítani. Azóta Mezőtúr és Kétpó között mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés, a felsővezetéki zárlatot kijavították. 

A békéscsabai vonalon napközben állhat helyre a menetrend. 

5:36 - Szolnok-Debrecen vonal

Hajdúszoboszló és Ebes között meghibásodott a biztosítóberendezés. Emiatt a Szolnok-Debrecen vonalon megnő az InterCity és az InterRégió vonatok menetideje. 

4:54 - 7:08 - Magyarnándor, Nógrádkövesd, Balassagyarmat, Drégelypalánk, Aszód, Vác, Galgamácsa 

Még hajnalban Magyarnándor és Nógrádkövesd között fa dőlt a vasúti pályára, a Balassagyarmatról Aszódra 3:49-kor elindult személyvonat a fának ütközött. Ezen a szakaszokon szünetelt a vonatközlekedés. Időközben a kidőlt fát, újraindult a vonatforgalom.

A Balassagyarmat – Aszód vonalon jelentős késésekkel kellett számolniuk az arra utazóknak, napközben állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Balassagyarmat és Drégelypalánk között sem közlekedtek a vonatok, a sínekre dőlt fa miatt. A kidőlt fának nekiütközött a Balassagyarmatról Vácról 3:22-kor elindult személyvonat. A MÁV-START pótlóbuszt rendelt az utasok elszállításához. Azóta Balassagyarmat és Drégelypalánk között is közlekednek már a vonatok, a sínekre dőlt fát eltávolították.

A Balassagyarmat – Vác vonalon jelentős késések voltak várhatók. A délelőtt folyamán viszont helyreállhat a menetrend.

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

4:00 - 8:03 - budapesti elővárosi vonalak

Budapesten hajnaltól több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon.

Pestszentimre felső és Kispest állomás között eltávolították a kidőlt lámpaoszlopot, újraindulhatott a vonatforgalom. Korábban Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhettek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. Ott várakozott a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es (2919) személyvonat. Az utasok elszállításához pótlóbuszt rendeletek. A Budapest-Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő, délelőtt állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A Rákosról Pilisvörösvárra 8:35-kor induló és a Pilisvörösvárról Rákosra 7:22-kor induló S76-os (3242-3259) vonat nem közlekedik. 

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek. Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést.

Kőbánya-felső és Rákos között a fenti mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. 6 órakor Rákosliget és Pécel között is fa dőlt a sínekre. A miskolci vonalon jelentős késékkel közlekednek a vonatok. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A miskolci vonalon az IC vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. 

A H8-as gödöllői héven és az M2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, igazolványokat utazásra.  

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok elovárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.  

Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok.

Az utasokat pótlóbusz szállítja, melyek Mende és Rákos között közlekednek. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon jelentős késések, az elővárosi vonatoknál járatkimaradások kimaradás várható. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon. 

A Keleti pályaudvarról Nagykátára 5:50-kor induló S60-as (3630) és a Nagykátáról a Keleti pályaudvarra 7:01-kor induló S60-as (3637) vonat nem közlekedik. A Keleti pályaudvar Kerepesi úti buszmegállójából pótlóbusz indul az S60-as nagykátai vonat helyett.

A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól.

  • a Bukarestből a főváros felé tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat (346),
  • a Szolnokról Fonyódra közlekedő Vitorlás InterRégió (18700),
  • a Békéscsabáról Tapolcára közlekedő Csabai Tekergő sebesvonat (1972).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem