19 °C Budapest
The Milepost 60.3 signal stands tall as a fast moving freight train speeds by.

Hivatalos, óriási változás élesedik a MÁV-on, Volánon holnaptól: erről minden utazónak tudnia kell

2024. április 30. 15:44

2024. május 1-től két területen is szintet lép a MÁV-START és a Volánbusz integrációja: mostantól már nemcsak a közös tarifa- és kedvezményrendszer teszi nagyságrendekkel könnyebbé az utazást, hanem a telefonos utastájékoztatás egységesítésének, a jegyváltási lehetőségek bővítésének az előnyeit is élvezhetik az utasok. 

Az ország- és vármegyebérletek bevezetésével, majd a március 1-től kiterjesztett tarifareform hatására megvalósult egységes tarifarendszer révén az utasok nap mint nap tapasztalhatják a MÁV-START és a Volánbusz integrációjának előnyeit.

2024. május 1-jétől központosított, éjjel-nappal hívható, magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal áll utasai rendelkezésére a MÁV-VOLÁN-csoport. A MÁVDIREKT telefonszámain a vasúti információk mellett a Volánbusz helyközi és helyi járatainak menetrendjéről, az árakról és kedvezményekről is informálódhatnak az utasok. Azok, akik a Volánbusz szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételüket telefonon szeretnék bejelenteni, május 1-jétől szintén a MÁVDIREKT-hez fordulhatnak, továbbá a fogyatékossággal élők is itt jelezhetik buszos utazási igényüket. A MÁV-START és a Volánbusz területén, illetve a vonatokon és a buszokon felejtett tárgyakról továbbra is a MÁVDIREKT-nél lehet érdeklődni.

A MÁVDIREKT elérhetőségei:

  • +36 (1) 3 49 49 49,
  • +36 (20/30/70) 499 4999.

A megújuló menürendszerben az érdeklődők könnyen kiválaszthatják, hogy vasúti vagy autóbuszos utazással kapcsolatban kérnek információt. A MÁVDIREKT csapatának létszáma is bővült, így a várakozási idő – mely 2023-ban átlagosan mindössze 39 másodperc volt – tovább rövidül. A gyors és szakszerű tájékoztatást a mesterséges intelligencia alapú robotasszisztens, ELVIRA is segíti.

Bővülnek a jegyváltási lehetőségek

A közös értékesítési rendszernek köszönhetően 2024. április 29-től már a MÁV-START pénztáraiban és a jegykiadó automatáiból megvásárolhatók a Volánbusz járataira szóló menetjegyek, melyek így most már valamennyi MÁV-VOLÁN-csoport pénztárban elérhetőek. A helyfoglalással üzemeltetett autóbuszjáratok a nyár folyamán kerülnek be a közös értékesítési rendszerbe, addig ezen járatokra a megszokott módon a volanbusz.hu oldalon válthatnak jegyet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

További újdonság, hogy a menetjegyek átszállással történő utazás esetén is elérhetők, így mostantól a több autóbuszjárattal megközelíthető úti cél esetén a teljes szakaszra is megvásárolható elővételben a jegy.  A menetjegyek adott járatokra válthatók, és a rajtuk szereplő érvényességi időn belül használhatók fel utazásra.

A MÁV-START és a Volánbusz integrációjának soron következő lépései is hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségi közlekedés utasai egyre egyszerűbben, szervezetebben és egyre kedvezőbb feltételekkel érjék el az összehangolt szolgáltatásokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem