Old stone building in sea water

Nincs lehetetlen: ezek a legjobb tengerparti szállások Horvátországban 100 ezer forint alatt

2023. július 15. 16:04

Általánosságban elmondható, hogy 2022 és 2023 között  szállodai árak nagyjából 20%-kal emelkednek világszerte, ez alól Horvátország sem kivétel. De azért nem lehetetlen jóáras szállásokat találni, akár olyanokat is, amelyek közel vannak a tengerparthoz.

Habár most már hetek óta olvasni olyan híreket, mennyire megdrágult Horvátország a frissen bevezetett euró és az infláció miatt, azért nem lehetetlen még most sem olsó szállásokat találni. A szallas.hu összegyűjtött 15 olyan apartmant, amit jó áron ki tudunk bérelni. Íme, 15 horvátországi szállás 100 ezer Ft alatt, ha 2 főt veszünk számításba, legalább 4 napra (3 éjszakára).

Általánosságban elmondható, hogy 2022 és 2023 között  szállodai árak nagyjából 20%-kal emelkednek világszerte. Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója a Pénzcentrumnak adott tavaszi interjúban kifejtette, hogy a horvátországi szállodai árak a szálloda típusától, a szállodák által végrehajtott beruházások mértékétől és a keresletnek megfelelően emelkedtek, ez utóbbi egyébként idén Horvátországban nagyon magas. Minden minőségi beruházás, amely aztán magasabb árat eredményez, indokolt áremelkedés. Ezzel szemben az indokolatlan áremelések - amikor a nyújtott szolgáltatás nem felel meg a vendég által fizetett (túlzott) árnak - hosszú távon semmi jót nem hoznak a szolgáltatónak, és a piac végül úgyis szabályozza az ilyen helyzeteket.

De persze összességében elmondható, hogy a szállásárak emelkedése globális tendencia, és ez alól Horvátország sem kivétel. Ez nagyrészt a rekord inflációnak köszönhető, amely nemcsak nálunk, hanem globálisan is erős tényező.

Nézzük azonban pár jóáras szálláslehetőséget:

Apartmani Olive Biograd na Moru

Az épületben összesen 5 apartmant alakítottak ki, ezért tökéletes választás családi vagy baráti kikapcsolódáshoz nagyobb társaságok számára is. Ingyenes a parkolás, a kertben grillezni és sütögetni is lehet, emellett a legnagyobb hőségben a szálláshely medencéjében is hűsölhetünk.

Szeptember 18.- szeptember 23.  6 nap/5 éj 2 felnőttnek a Teraszos Studio 2 fős lakosztályban 89 993 Ft

Apartman Marinna Novi Vinodolski

A 2 férőhelyes, igényesen berendezett apartman ideális szálláshely azoknak a pároknak, akik kettesben élveznék a tengerpart közelségét a nyaralás során. A parkolás, a wifi és a légkondi ingyenes, a kavicsos és a betonos strand 500 méterre, a sziklás strand 400 méterre, a homokos strand pedig csak 300 méterre fekszik. 

Szeptember 18. - szeptember 22. 5 nap/4 éj 2 felnőttnek balkonos apartmanban 104 992 Ft

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Apartmani Zeleni Raj Dramalj

Az Apartmani Zeleni Raj Dramalj három barátságosan berendezett apartmannal várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket, 300 méterre a tengerparttól. A szálláshely állatbarát, így nyugodtan magunkkal vihetjük a kutyánkat vagy a macskánkat a pihenésre. A közelben kerékpárbérlésre is van lehetőség. 

Szeptember 18. - szeptember 22. 5 nap/4 éj 2 felnőttnek a kertre néző földszintes 2 fős apartman 86 993 Ft

Apartmani Principium Klenovica

Aki egy nyugodt halászfaluban szeretne pihenni, ahol kikötő és strand is található, annak tökéletes választás Klenovica. A szálláshely közelében étterem és bolt is található, a strand pedig 500 méterre fekszik. Az apartman kertjében ingyenes a parkolás és grillezni is lehet. 

Szeptember 11. - szepember 16. 6 nap/5 éj 2 felnőttnek 101 242 Ft

Apartmani Daju Ždrelac

A kutyabarát apartman mindössze 100 méterre fekszik a tengerparttól, ezért azoknak különösen ajánljuk, akik a lehető legközelebb szeretnénk pihenni a tengerhez. A szálláshely teraszán kellemes élmény borozgatni egy strandolással töltött nap végén. 

Szeptember 18. - szeptember 23. 2 fő: tengerre néző Classic 2 fős apartmanban 103 117 Ft

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm