24 °C Budapest
A motorcycle raising sand in the Sahara desert.

Ellepi Magyarországot a sivatagi por: szaharai hőségre, sáresőre készülhetünk

2023. június 20. 12:22

A forrósággal együtt szaharai por is érkezik Magyarországra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Azt írták: a dél felől érkező por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, Magyarországot várhatóan szerdától éri el. Hozzátették: a por megfestheti a naplementéket, és a kialakuló záporokkal "ki is mosódhat" majd.

A sok napsütés mellett ma kevesebb, holnap már több lehet a gomoly- és fátyolfelhő. Csapadék ma az ország döntő részén nem lesz, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerdán elsősorban északon és keleten, másodsorban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, amelyek délkelet felé terjednek. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de holnap zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 35 fok között valószínű.

Magas középhőmérséklet miatt 15 megyére adtak ki citromsárga riasztást, mivel a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Csak Nógrádban, Hevesben, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben nem várható hőség.

Zivatarveszély miatt 9, és felhőszakadás miatt további 4 megyében adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Vas, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyékben "csak" zivatarok, míg Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok  megyékben felhőszakadás is várható.

Csütörtökön még mindig 14 megye érintett lesz a hőség miatt, Hajdú-Biharról lekerül a figyelmeztetés, viszont 6 megyében már nem is citromsárga, hanem másodfokú narancssárga figyelmeztetés lép életbe. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Tolna és Bács-Kiskun megyékben a napi középhőmérséklet már 27 °C felett alakulhat! Zivatarveszély csütörtökön Nógrádban, Hevesben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Hajdú-Bihar megyékben várható.

Péntekre már az egész országban lehetnek zivatarok, a hőség pedig a középső megyéket érinti majd leginkább.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 


   

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem