Napos, száraz, meleg idő várható a jövő hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.
Így zárhatod üvegbe a magyarok kedvenc téli desszertjét: többé nem fogod megvenni a boltit!
Télen mindenkinek jólesik egy kis sütemény és egy bögre forró itallal begubózni, hogy onnan élvezzük a kinti hideget. A tél kezdetével pedig közeledik a Mikulás és a karácsony is, így elérkezett az idő, hogy egyedi, izgalmas gasztroajándékokat készítsünk.
Hiába ért véget a nyári-őszi befőzési szezon, decemberben is akadnak olyan lekváralapanyagok, amelyeket érdemes üvegbe zárnunk. A HelloVidék most különleges, téli desszertlekvárok receptjeit szedte össze. Ráadásul elárulták, hogy mégis mit keres a lekvárban a csoki, a mák vagy a mazsola, hogyan hozhatunk létre igazán extravagáns lekvárokat, amelyekkel a klasszikus karácsonyi desszertek ízvilágát idézhetjük föl.
Táplálkozásunkat ugyanis mindig megéri a szezonálisan kapható friss zöldségekre és gyümölcsökre alapozni, hiszen kedvenceink mindig akkor a legfinomabbak, amikor természetes módon érnek. Decemberben számos, lekvárnak is kiváló gyümölcs és zöldség szezonja indul be, amelyek telis-tele vannak vitaminokkal és ásványianyagokkal. A gyümölcsök között mindenképpen érdemes megemlítenünk a különböző citrusféléket – pl. mandarin, narancs, vérnarancs, grapefruit -, amelyekből kiváló szörpök és lekvárok készülnek, de kipróbálhatjuk a klasszikus befőzős recepteket olyan déligyümölcsökkel is, mint a kiwi, a mangó vagy az ananász, amelyek meglepően jól nőködnek lekvárként.
A hazai gyümölcsök között a hideg hónapokban abszolút vezet a birsalma, amiből sajtot, lekvárt és üdítőt is lehet készíteni, de ilyenkor érik a naspolya is. A legnemesebb szezonális gyümölcseink közé soroljuk továbbá a szelídgesztenyét, amiből sűrű, krémes lekvárt készíthetünk, emellett érdemes a hazai erdőkön, mezőkön is szétnéznünk, hiszen nincs is egészségesebb a dércsípte kökénynél, a szíverősítő galagonyánál vagy a szezon immunerősítő csipkebogyójánál, amiből literszámra gyárthatjuk a szörpöt.
A részletes recepteket, illetve a mazsolás-csokis lekvár receptjét, pedig itt találod meg.
A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
- Ha ez az idő sem tetszik, akkor nagy a baj
- Ha így issza a kávét, akkor a rákot kockáztatja
- Jön az újabb országos rendőrségi razzia, nekik kell készülniük
- Rendkívüli segély az önkormányzattól, egy budapesti kerületben háború robbant ki emiatt
- Lisztes Krisztián beállhatott és ezután góllal üzent
- "Döbbenetes, hogy mit látunk itt" - óriási verekedés az NB II-ben, szurkolók és a biztonságiak ütötték egymást