20 °C Budapest
Igazi kincset talált a bolhapiacon a dúsgazdag Polgár Árpi: így gazdagodhatsz meg te is pillanatok alatt

Igazi kincset talált a bolhapiacon a dúsgazdag Polgár Árpi: így gazdagodhatsz meg te is pillanatok alatt

2023. november 14. 17:27

Válódi különlegességre bukkant a bécsi bolhapiacon Polgár Árpád. A műkereskedő egy olyan órát talált és vásárolt meg, amiből csak kevés van a világon és ami milliókat ér.

Különleges élményben volt része Polgár Árpádnak, hazánk egyik legismertebb műgyűjtőjének egy bécsi bolhapiacon. Legfrissebb videója szerint ugyanis a dúsgazdag műkereskedőnek hosszas keresgélés és böngészés után sikerült egy igazi órakülönlegességre bukkannia az egyik árusnál, amihez a valódi értékének a töredékéért jutott hozzá.

Azt gondolom, hogy olyan tárgyat sikerült vennem, amit senki más nem tud, amivel nagyon komoly kasza lesz. Plusz még örülök is neki, föl fogom tenni, mert nekem tetszik. Most nagy mázlim volt ezen a piacon, akkora, amekkora az utóbbi években csak akkor volt, amikor Tündével találkoztunk. De tárgyban szerintem ez az egyik legnagyobb mázlim

– közölte. A videóban ezen kívül elmondta, a piaci árus, akinél vásárolt, valószínűleg utána nézett az óra eredetének, ám nem nagyon volt fogalma arról, hogy mennyi az értéke. Így Polgárnak mindösszesen 750 euróért sikerült megvásárolnia az ékszert, ám az óra értéke – a saját becslése szerint – 5-7 ezer euróra tehető. Tehát majdnem a tízszeresét éri annak, mint amennyiért megvásárolta azt.

A műgyűjtő üzleti döntésének helyességét szerette volna szakvéleménnyel alátámasztani, ezért portékáját elvitte egy órákra specializálódott értékbecslőhöz is. A szakember közölte vele, a Jackdaw óragyár egy ritka darabjára lelt rá a bécsi piacon, amin ha Polgár túladna egy árverésen, akkor legkevesebb 2,8 millió forint lehetne a kikiáltási ára. Az eladása viszont nem lenne egyszerű, hiszen az mindenképpen egy különlegesebb vevőkört igényelne, mert az óra nem egy kommersz darab. A szakember szerint mindenképpen egy olyan tulajdonoshoz kerülne, aki szereti és gyűjti az órákat.

Ahogyan arról korábban írtunk, az ékszerek és órák népszerűsége töretlennek mondható már évek óta, hiszen, ha másért nem, mint kiegészítő, mindenki gardróbjában ott lapul 1-1 különleges darab. Azonban ezen ponton felmerül a kérdés, hogy az órákra, illetve ékszerekre megéri-e befektetésként gondolni, és kifejezetten ebből a célból vásárolni őket, vagy jobban járunk, hogy ha csak a saját magunk örömére szórjuk el rájuk a pénzünket. Egyáltalán mi az az összeg, amitől érdemes befektetésként tekinteni ezekre a tárgyakra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kérdés inkább úgy érdekes, hogy mikortól lett az óra presztízs, illetve luxus termék, erre a válasz pedig az, hogy a folyamat a 90-es években indult Európában, ahogyan kezdtek a svájciak kilábalni a "kvarcválságból", és egyértelműen szétváltak a hétköznapi órák és a presztízs miatt vásárolt luxusórák. A 2010-es évektől erősödött fel a folyamat amikortól elkezdtek a luxus márkák tényleg iszonyatosan megdrágulni. Az órák, mint befektetés szerintem a 2010-es évek végé fele fordult meg egyre több ember fejében, akkoriban cikkezett gyakran mind a nemzetközi, mind a magyar sajtó arról, hogy az órák már jobb befektetések, mint az ingatlan

– közölte a Pénzcentrummal korábban Lakatos Zsolt, a Beszéljünk az órákról nevű TikTok-csatorna szakértője. Az órák pedig kétségtelenül óriási népszerűségnek örvendtek, egészen az orosz-ukrán háború kirobbanásáig, amikor is a lufi, ha nem is kipukkant, de a folyamat visszafordult.

Emellett a CashTag egy korábbi adásában szakértőket is kérdeztünk arról, hogy mitől is lesz egy karóra jó befektetés, és hogy áll manapság a magyarországi piac. Ezt az alábbi linkre kattintva nézheted meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm