22 °C Budapest
Deviled eggs with paprika on fresh arugula salad on wooden table, healthy vegetarian appetizer or snack viewed from above

Vendégvárásból jeles: Így történik a retro kaszinótojás készítése

2021. szeptember 12. 14:02

A kaszinótojás az egyik legegyszerűbb, klasszikus ünnepi és vendégváró fogások egyike, ami bármilyen hidegtálat éttermi szintűvé varázsol. Habár a retro kaszinótojás a legtöbbünk számára nem ismeretlen, azt mindenképpen érdemes tudnunk, hogy a kaszinótojás készítés kétféle módon is történhet: bevonattal vagy anélkül – melyik hangzik jobban?

Cikkünkben a kaszinótojás készítés kapcsán eláruljuk, mi a kaszinótojás készítésének két legkézenfekvőbb útja: hogyan készül a retro kaszinótojás félbevágott tojásokból és miben más a majonézes bevonatban tálalt kaszinótojás? A kaszinótojás mi mellé illik egy hidegtálon, milyen eseményeken szervírozzuk azt?

Milyen eseményekhez illik a kaszinótojás?

A kaszinótojás a hidegtálak elengedhetetlen kelléke, amit gyakorlatilag bármilyen ünnepi alkalomkor (karácsony, szilveszter, húsvét) vagy családi összejövetelek esetén feltálalhatunk. A kaszinótojás kedvelt harapnivaló esküvői hidegtálak esetén, illetve hivatalos rendezvényeken is, ahol könnyedén elfogyasztható falatok feltálalása a cél. A kaszinótojás mellé mindenképpen ajánljuk más hidegen fogyasztható ételek tálalását: ilyen a fasírt, a sült csirkecomb, a francia saláta és olyan sós pékáruk, mint például a pogácsa vagy a sajtos stangli.

1. Kaszinótojás recept: retro kaszinótojás

A retro kaszinótojás hozzávalói

  • 10 db tojás
  • 1 ek margarin
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint

A retro kaszinótojás készítése

  1. Főzzük keményre a tojásokat 10 perc alatt, majd hagyjuk őket elhűlni. Tisztítsuk meg őket, majd vágjuk félbe mindet.
  2. Kaparjuk ki a tojások sárgáját és keverjük össze a mustárral, margarinnal, majonézzel, míg krémes nem lesz. Ízlés szerint adjunk hozzá még sót és borsot.
  3. Tegyük a tojássárgájás krémet egy nyomóformába, majd töltsük meg a kaszinótojás fehérjéit esztétikusan. A kaszinótojás tetejére tehetünk díszítésként egy-egy darab petrezselyemlevelet, vagy egy csipet őrölt pirospaprikát.

2. Kaszinótojás recept: a bevonatos kaszinótojás

A bevonatos kaszinótojás hozzávalói

A kaszinótojás krémjéhez

  • 10 db tojás
  • 1 ek margarin
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint

A kaszinótojás bevonatához

  • 2 ek tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor
  • só ízlés szerint

A bevonatos kaszinótojás készítése

  1. Főzzük keményre a tojásokat 10 perc alatt, majd hagyjuk őket elhűlni. Tisztítsuk meg, majd vágjunk le annyit a tojások aljából, hogy ki tudjuk kaparni a sárgájukat.
  2. Kaparjuk ki a tojások sárgáját és keverjük össze a mustárral, margarinnal, majonézzel, míg krémes nem lesz. Ízlés szerint adjunk hozzá még sót és borsot. Ezt a krémet töltsük vissza a tojásokba, majd állítsuk őket krémmel lefelé egy tányérra.
  3. A felsorolt hozzávalókból egyszerűen keverjük ki a kaszinótojás bevonatát, majd egy kanállal óvatosan vonjuk be vele a tojások külsejét. Tálalás előtt tegyük 1-12 órára a hűtőbe.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem