Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 27. péntek Hella
Hírek » Megtakarítás

Csalókra figyelmeztet a magyar bank: így húzzák le az ügyfeleket

Hamis levélben vadásznak az MKB Bank ügyfeleire, a személyes adataikra utaznak a csalók - értesült a Pénzcentrum. Mutatjuk, hogyan kerüld ki a csapdájukat.


Egy, az interneten terjedő ún. phishing (adathalász) levélben ismeretlenek próbálnak netbank belépéshez szükséges személyes adatokat kicsalni az MKB Bank ügyfeleitől - értesült a Pénzcentrum.

A jelenlegi az MKB Bank ellen folyó adathalászat részeként előfordulhat, hogy célzottan megkeresik Önt a csalók(e-mail vagy előugró ablak formájában, akár mobil telefonon keresztül). A megkeresés során arra kérhetik, hogy kattintson egy linkre vagy telepítse az MKB mobil szolgáltatását okos telefonjára. A csalók célja ezzel, hogy hozzáférjenek az utalás esetén bekért aláíró jelszóhoz, akár az Ön tudta nélkül

- tájékoztat a bank.


Veszélyre figyelmeztet az MKB Bank

Így kerüld ki a csapdát!

  • Az adathalászok, illetve általában a hamisított internetes oldal ellen az alábbi szabályok betartásával tudsz hatékonyan védekezni:
  • Semmilyen körülmények között ne indítsd el a szolgáltatást e-mail üzenetben kapott linkre kattintva.
  • A pénzintézetek SOHA NEM KÜLDENEK ilyen tartalmú e-mailt ügyfeleiknek. Ha mégis ilyen e-mailt kapsz, az akkor is hamisított (és csalási kísérlet), ha az minden látható részletében a pénzintézettől származó e-mailnek tűnik.
  • A szolgáltatást lehetőleg a böngészőből, mindig a bank honlapjának/nyitólapjának címét beütve használd.
  • Ha bármilyen visszaélési, csalási kísérletre gyanakszol, vagy "adathalász" e-mailt kaptál, értesítsd a bankodat.
  • Gondoskodj arról is, hogy a védelmi programoknak (vírusírtó, tűzfal) mindig a legfrissebb verziója, továbbá a legfrissebb védelmi adatbázisa legyen a számítógépen, ellenkező esetben a számítógép védtelen marad a napi gyakorisággal megjelenő legújabb vírusokkal, illetve támadási módokkal szemben.
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mit szólnál hozzá, ha alanyi jogon járna fizetés?
Nem vicc, Magyarországon is szóba került!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ilyen lesz a jövő pornófilmje: egyre népszerűbb ez az őrület

Úgy tűnik, hogy megvan az idei év őrülete a felnőttfilmek között, egyre többen keresnek ugyanis a "slow motion" vagyis lassított felvétel szóra a PornHubon. Három éve még csupán a keresések...

A legszuperebb filléres csodaszer levéltetvek ellen

Eső volt, napsütés van, minden ideális ahhoz, hogy gyönyörűen fejlődjenek a növények a kertben. Tegnap épp elégedetten sétáltam a sorok között, amikor levéltetvekre bukkantam. Szerencsére a legjobb...
 
NÉPSZERŰ
FRISS